Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία στο Μετρό

Μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Απαίτησαν την ανάκληση των 25 απολύσεων και καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, που οφείλονται στο τεχνικό προσωπικό. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να οργανώσει τη δυναμική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από εργοδοσία και κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας δήλωσαν ότι την ευθύνη για τις απολύσεις την έχει η «Αττικό Μετρό», η οποία με τη σειρά της παραπέμπει στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Για τα δεδουλευμένα, οι εκπρόσωποι του Επιχειρησιακού Σωματείου του Μετρό αρκέστηκαν στη δέσμευση της κοινοπραξίας ότι τη Δευτέρα θα καταβάλει ένα μισθό.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο του Μετρό που προφανώς θεωρεί φυσιολογικό οι εργάτες να πληρώνονται ένα μισθό κάθε τρεις μήνες, κόντρα στις διαθέσεις των εργαζομένων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισε για σήμερα να κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ