Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Εκαψαν τα χαρατσόχαρτα έξω από την Εφορία

Παρέμβαση χτες - μέρα που έληγε η προθεσμία πληρωμής της έκτακτης εισφοράς - στην Ι' ΔΟΥ Αθηνών από συνδικαλιστές και εργαζόμενους

Χτες, έξω από την Εφορία
Χτες, έξω από την Εφορία
Μαζική παρέμβαση στην Ι' ΔΟΥ Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες (σ.σ. μέρα που έληγε η προθεσμία για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς) εργαζόμενοι και άνεργοι ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας για μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Οι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Εφορίας έκαψαν τα χαρατσόχαρτα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μοίρασαν μέσα και έξω από την Εφορία ανακοίνωση και πραγματοποίησαν παρέμβαση στην διευθύντρια της Εφορίας και στην υπηρεσία όπου εισπράττεται η έκτακτη εισφορά. Οι συνδικαλιστές απεύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Εφορία να συντονίσουν τα βήματά τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην πάλη ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση σε όλους, αλλά και συνολικότερα ενάντια στην επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της χώρας.

Με ένα μισθό συντηρείται 4μελής οικογένεια

Εξω από την Εφορία ο «Ρ» μίλησε με τον Δήμο Καλύβα, άνεργο τους τελευταίους 25 μήνες, που πρόσφατα έλαβε και το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς γιατί η γυναίκα του είναι εργαζόμενη. Λέει χαρακτηριστικά στον «Ρ»: «Ονομάζομαι Δήμος Καλύβας. Ηρθε λοιπόν το χαρτί από την Εφορία που μας ζητά να καταβάλουμε την έκτακτη εισφορά. Είμαστε τετραμελής οικογένεια εκ των οποίων τεσσάρων μελών ο υποφαινόμενος είναι άνεργος 25 μήνες. Δούλευα στον ΕΛΓΑ και πριν σε έναν όμιλο εταιρειών. Είμαι 25 κλεισμένους μήνες άνεργος και δεν παίρνω επίδομα ανεργίας. Οπως βέβαια δεν επιδοτείται το παιδί μου, ο οποίος είναι και αυτός άνεργος, δούλευε στον ΟΤΕ με σύμβαση και είναι στο πτυχίο στο Μαθηματικό. Το δεύτερο παιδί μου είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, πρωτοετής. Εμείς λοιπόν στην οικογένειά μας "κάναμε πράξη" την εξαγγελία του πρωθυπουργού και έτσι στα τέσσερα άτομα δουλεύει το ένα: Η γυναίκα μου που δουλεύει στον Ερυθρό Σταυρό. Το παιδί που σπουδάζει και θα σας πω τις ανελαστικές δαπάνες του χρειάζεται 250 ευρώ για το σπίτι που μένει και την κάρτα που πήρε - σημειωτέον, στο Ηράκλειο στα πλαίσια της "κοινωνικής πολιτικής" το φοιτητικό εισιτήριο κοστίζει 1,10 ευρώ και το ολόκληρο 1,50 ευρώ - σύνολο 300 ευρώ και δεν βάζω καθόλου φαγητό, χωρίς καφέδες, χωρίς κοινωνική ζωή, χωρίς ένδυση, υπόδηση.

Η γυναίκα μου παίρνει γύρω στα 1.300 ευρώ μισθό. Μας μένουν λοιπόν 1.000 ευρώ (τα 300 για το φοιτητή) από τα οποία πρέπει να φάμε οι υπόλοιποι τρεις, να πληρώσουμε το ρεύμα μας, να πληρώσουμε το τηλέφωνό μας, να πληρώσουμε και νερό. Δε μιλάω ούτε για ένδυση ούτε για υπόδηση. Καλώ, λοιπόν, προκαλώ και παρακαλώ τον οποιονδήποτε αρμόδιο να μου δώσει ένα πρόγραμμα καταμερισμού των δαπανών μου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ' ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(2013-07-05 00:00:00.0)
Εμπαιγμός σε βάρος ανέργων και εργαζομένων(2013-02-22 00:00:00.0)
Αγώνας για να μην αφανιστούν(2011-12-07 00:00:00.0)
Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα χαράτσια(2011-09-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ