Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ
Ζητά δικαιολογητικά απουσίας τη μέρα της απεργίας!

Καταγγελία του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια η διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που απήργησαν στις 5 Οκτώβρη. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής, η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να δικαιολογήσουν την ...απουσία τους την ημέρα της απεργίας, ειδάλλως θα θεωρηθούν αδικαιολογήτως απόντες! Κι αυτό όταν είναι γνωστό πως τόσο το ΣΕΤΗΠ, όσο και η ΓΣΕΕ είχαν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

«Συνάδελφοί μας, που απήργησαν στις 5 Οκτώβρη, συντασσόμενοι στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων και του ΣΕΤΗΠ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίθεση συγκεκριμένων διευθυντών», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση. Είναι ενδεικτικό ότι η εργοδοσία επικαλέστηκε την απόφαση της ΟΜΕ - ΟΤΕ για 3ωρη στάση εργασίας, ενώ σε παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη διεύθυνση προσωπικού για το θέμα - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - «έγινε λόγος για "υπερβάλλοντα ζήλο" των διευθυντών».

Το ΣΕΤΗΠ, στην ανακοίνωσή του, τονίζει: «Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί τμήμα της συνολικότερης επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να είναι με σκυμμένο το κεφάλι, μακριά από κάθε αγώνα και κινητοποίηση. Σε αυτό έχουν συμμάχους την πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ που στηρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η οποία λίγες μέρες μετά τη συμφωνία μείωσης μισθών που αποφάσισε από κοινού με την εργοδοσία, με πρωτοφανή απόφαση υπονόμευσε και την απεργία στις 5 Οκτώβρη, παίρνοντας απόφαση για στάση εργασίας. Είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τα μονοπώλια, την εργοδοσία του ΟΤΕ και την κερδοφορία τους και γι' αυτό θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, και το "μαστίγιο" και το "καρότο"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ