Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ψηφίζουν οι τυφλοί πανελλαδικά

Ψηφίζουν οι τυφλοί όλης της χώρας το Σαββατοκύριακο (14 - 15 Νοέμβρη) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μόνο την Κυριακή στις έδρες των τοπικών ενώσεων του συλλόγου, για ανάδειξη νέων οργάνων και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΕΣΑμεΑ. Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι» (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ) καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της και αλλαγή του συσχετισμού.

Η ΕΣΚ «εκφράζει το αγωνιστικό - ριζοσπαστικό κίνημα των τυφλών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που με συνέπεια αντιπάλεψε, μέσα από τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων), την αντιλαϊκή και αντιαναπηρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια».

Από την άλλη, η παράταξη της πλειοψηφίας (σ.σ. Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία) «με συνέπεια στήριξε την πολιτική που μας τσακίζει». Μαζί με την ΕΣΑμεΑ και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών «μας καθησύχαζαν με τη λογική δήθεν των εξαιρέσεων», «συνειδητά αποκοίμιζαν τους συναδέλφους για να στηρίξουν τα διάφορα μνημόνια».

Επιπλέον, η ΕΣΚ Τυφλών καταγγέλλει πως η πλειοψηφούσα παράταξη «προσπαθεί να ελέγξει την εκλογική διαδικασία, ανακοινώνοντας πως οι εφορευτικές επιτροπές δεν θα δίνουν εκ των προτέρων και τα δύο ψηφοδέλτια στους προσερχόμενους, αλλά θα τους ρωτάνε αν θέλουν ή αν έχουν ήδη κάποιο από τα δύο ψηφοδέλτια! Ουσιαστικά, παραβιάζεται το απόρρητο της ψήφου», σημειώνει και καλεί τους τυφλούς να ζητούν κανονικά όλα τα ψηφοδέλτια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org