Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΠΕΡΓΙΑ σήμερα. ΟΛΟΙ στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!

Στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) και Πειραιά (πλ. Καραϊσκάκη)

Από το ξημέρωμα σήμερα, Πέμπτη, στους τόπους δουλειάς όλης της χώρας δίνεται η μάχη για την περιφρούρηση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με το ίδιο σθένος και την ίδια αποφασιστικότητα που πάλεψαν για την οργάνωση και την επιτυχία της όλες τις προηγούμενες μέρες.

Στόχος είναι περισσότεροι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα και να απεργήσουν, χιλιάδες ακόμα απεργοί να μη μείνουν σπίτι τους, αλλά να συμμετάσχουν με τις σημαίες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η δουλειά που προηγήθηκε και τα μηνύματα από τους τόπους δουλειάς δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν να είναι μαζική η σημερινή απεργία καθώς και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν σε περισσότερες από 70 πόλεις.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (10.30 π.μ., Ομόνοια), έχουν οριστεί στις 10 π.μ. οι εξής προσυγκεντρώσεις: Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πλ. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οδός Αθηνάς (στο ύψος της Ομόνοιας): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Στον Πειραιά, για την απεργιακή συγκέντρωση (10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη) έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, επίσης στις 10 π.μ.: Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Σωματεία του Πειραιά. Ηλεκτρικός σταθμός: Λαϊκές Επιτροπές Α΄ Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος. Αγία Τριάδα: Λαϊκές Επιτροπές Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη.

Δρομολογούν πούλμαν

Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση δρομολογούν από συνοικίες της Αττικής Λαϊκές Επιτροπές: Από Αγιο Δημήτριο, στις 9 π.μ., από το νέο τέρμα. Από Ν. Σμύρνη, στις 9 π.μ., από Αγία Φωτεινή (Polis Park). Από Καλλιθέα, στις 9 π.μ., από πλατεία Δαβάκη. Από Γλυφάδα, στις 9 π.μ., από πλατεία Αγ. Τρύφωνα. Από Ελληνικό, στις 9.10 π.μ., από πλατεία Σουρμένων. Από Αργυρούπολη, στις 9.15 π.μ., από θέατρο «Μ. Θεοδωράκης». Από Μοσχάτο, στις 9.15 π.μ., από πλατεία Μεταμόρφωσης. Από Ταύρο, στις 9.30 π.μ., από Δημαρχείο Ταύρου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org