Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σήμερα απεργούμε!

Σήμερα, 12 Νοέμβρη, απεργούμε. Βγαίνουμε στους δρόμους, εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες και συνταξιούχοι. Σήμερα δίνουμε τη δική μας εργατική και λαϊκή απάντηση στη νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου, στην οποία πρωτοστατεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια επίθεση για την οποία, όμως, η κυβέρνηση «διαφημίζει» ότι έχει τη λαϊκή - εργατική ανοχή και κατανόηση.

Σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα. Για να πούμε: Φτάνει πια, δε δίνουμε καμιά ανοχή, δεν αποδεχόμαστε τη συνέχιση της σφαγής δικαιωμάτων και αναγκών, αρνούμαστε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την κρίση και την ανάκαμψη για λογαριασμό των κερδών του κεφαλαίου. Για να βάλουμε εμπόδια στα νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα. Για να μην περάσει ο φόβος, για να σπάσει η μοιρολατρία που ενσταλάζουν κάθε μέρα τα αστικά επιτελεία και τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτουν. Απεργούμε για όλα: Για τα μεροκάματα πείνας, τις συντάξεις που κόβονται και δε θα πάρουν οι επόμενες γενιές, τις απολύσεις, την ανεργία, την επίθεση στα εισοδήματα των μικρών ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, για την επίθεση στο δικαίωμα του νέου στις σπουδές κ.ά. Απεργούμε «ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα»!

Με την πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά το μπόι τους. Κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τους ταξικούς αγώνες και τις αναμετρήσεις που έρχονται. Η ψήφος που απέσπασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα το Σεπτέμβρη, δεν πρέπει να εκφραστεί σε ανοχή, σε παράδοση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, στη νέα επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για την προκήρυξη και οργάνωση της σημερινής απεργίας, η παρέμβαση του ΠΑΜΕ ήταν καταλυτική. Απέναντι στάθηκαν οι γνωστές δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που είτε δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της, είτε επιχείρησαν να τη φέρουν στα μέτρα τους. Να αλλοιώσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης, να κοντύνουν τις διεκδικήσεις της, να εκτρέψουν τον προσανατολισμό της από την εναντίωση στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Περίτρανη απόδειξη μιας τέτοιας τακτικής είναι και το κάλεσμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργία! Γιατί, βέβαια, όταν δεν μπορείς να αποτρέψεις έναν αγώνα, είναι προτιμότερο να τον ενσωματώσεις, να τον προσαρμόσεις στα μέτρα σου και να τον κατευθύνεις... στον γκρεμό! Δεν τους πέρασε, ούτε θα τους περάσει.

Σήμερα απεργούμε, αλλά δεν ξαποσταίνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα, σε μια μάχη που θα είναι σκληρή και θα έχει διάρκεια. Η οικονομική κατάσταση της λαϊκής οικογένειας θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τα χαράτσια και η σκληρή φορολογία στραγγίζουν και την τελευταία σταγόνα από το λαϊκό εισόδημα. Το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα είναι μπροστά. Το ίδιο και το εργασιακό. Νέες περικοπές μεθοδεύονται στις συντάξεις. Οι άνεργοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, όταν οι τράπεζες ενισχύονται με δισεκατομμύρια και νέα ΕΣΠΑ ετοιμάζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι καιρός για αναμονή. Το μοναδικό θετικό προαπαιτούμενο που μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση της πάλης τους. Πάλη που θα οργανωθεί από τους ίδιους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, μέσα από τα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Αυτός είναι ο μονόδρομος της εργατικής τάξης.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org