Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) είχε αντιπροσωπεία του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος και τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος του Τμήματος. Η αντιπροσωπεία των Κυπρίων αποτελούνταν από το γενικό γραμματέα της ΕΚΑ, Πανίκο Χάμπα και τον επαρχιακό γραμματέα Λευκωσίας - Κερύνειας και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΚΑ, Χρίστο Κουρτελλάρη, μέλη της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στις δύο χώρες. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η καπιταλιστική ΕΕ, η πολιτική των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της με εργαλείο την ΚΑΠ, έχουν επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα, παρά τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οικονομιών των δύο χωρών: Καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων ιδιαίτερα στην κτηνοτροφική παραγωγή, συγκέντρωση της παραγωγής, εμπορίας και επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγα επιχειρηματικά χέρια.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τις δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων και ετεροαπασχολούμενων αγροτών και να επιταχύνουν το ξεκλήρισμά τους. Επίσης, τονίστηκε ότι οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβερνήσεων, ΕΕ και ΚΑΠ είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά, σε κοινή δράση με τα αλλά λαϊκά στρώματα και ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός και η ανταλλαγή πείρας μεταξύ της ΕΚΑ και τις οργανώσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Ελλάδα (ΠΑΣΥ, Ομοσπονδίες, Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων) που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης των συναντήσεων και ενίσχυσης της συνεργασίας. Επίσης, εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στους αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ