Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ανακοίνωση των Λιθογράφων

Κάλεσμα στους Λιθογράφους να απεργήσουν σήμερα μαζικά και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, απευθύνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Με αφορμή την απόφαση των Ενώσεων του Τύπου να κηρύξουν απεργία ανήμερα στις 12 Νοέμβρη, και όχι μια μέρα πριν, ή μια μέρα μετά, για να προβληθεί η απεργία, η Ενωση στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Σε αυτήν την απεργία, όπως και σε άλλες, δεν έχουμε απέναντι μόνο την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που λειτουργεί με σκοπό να "θάψει" την απεργία, τις συγκεντρώσεις και τα αιτήματα που παλεύει η εργατική τάξη. Είναι σωματεία στον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ, που πάει καιρός από τότε που κάνανε απεργίες κόντρα στη θέληση του εργοδότη. Στον κλάδο του Τύπου, όμως, όσο σημαντικό είναι να μη δουλέψουν τα εργοστάσια, άλλο τόσο σημαντικό είναι να προβληθεί ο αγώνας μας όσο καλύτερα γίνεται.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργία τους συναδέλφους που θα κληθούν να τυπώσουν απεργιακό φύλλο. Η απεργία όχι μόνο πρέπει να μαθευτεί παντού, ακόμα και σε αυτούς που δε θα τολμήσουν να κάνουν το βήμα αυτή τη φορά, αλλά πρέπει επίσης να σπάσει το φόβο και την ηττοπάθεια που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης. Κόντρα, λοιπόν, σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, εμείς θα είμαστε στις πύλες των τυπογραφείων με την παραπάνω απόφαση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org