Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπροστά στους αγώνες των γυναικών η ΟΓΕ

Απάντηση στα λεγόμενα του Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με την Ιστορία, το χαρακτήρα της και τη συμβολή της στις κατακτήσεις των γυναικών, δίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Ο Θ. Πάγκαλος, με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου, την περασμένη Πέμπτη, χαρακτήρισε την ΟΓΕ «κομματική οργάνωση» που «δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει την απελευθέρωση των γυναικών», πιθανόν μπερδεύοντας την ΟΓΕ με την ΕΓΕ, η οποία όντως υπήρξε «παράταξη» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των γυναικών.

Σε σχέση με τα παραπάνω, η ΟΓΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (και όχι... Οργάνωση Γυναικών Ελλάδας, όπως μας "βάφτισε" ο Θ. Πάγκαλος) ιδρύθηκε το 1976 από γυναίκες αγωνίστριες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος. Το καλοκαίρι του 2016 συμπληρώνει 40 χρόνια αγωνιστικής δράσης για την κατάκτηση της ισοτιμίας των γυναικών των λαϊκών οικογενειών της χώρας μας. Από την ίδρυσή μας ακόμα, ξεκαθαρίσαμε την ταυτότητά μας, διακηρύσσοντας ότι η ανισότιμη θέση της γυναίκας είναι πρόβλημα κοινωνικό με ταξική και φυλετική φύση. Εχει τη ρίζα του στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (...)

Οι γυναίκες που είμαστε μέλη των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ νιώθουμε περήφανες για την ιστορική πορεία της Ομοσπονδίας μας, που περιλαμβάνει ανυποχώρητους και ασυμβίβαστους αγώνες για την κατάκτηση του οικογενειακού δικαίου τη δεκαετία του 1980, για την προστασία της μητρότητας, για τα σύγχρονα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, για τον ελεύθερο χρόνο, αγώνες ενάντια στη λυκοσυμμαχία της ΕΟΚ αρχικά, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη συνέχεια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Είμαστε περήφανες γιατί, 40 χρόνια τώρα, πίσω από κάθε μεγάλη ή μικρή κατάκτηση των γυναικών στη χώρα μας βρίσκουμε τους αγώνες της ΟΓΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ