Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν παραιτείται η Σαββαΐδου

Την απόφασή της να μην παραιτηθεί γνωστοποίησε η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, στην κυβέρνηση, με επιστολή της. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός τής είχε ζητήσει, δια μέσου του Ευ. Τσακαλώτου, την παραίτησή της, επικαλούμενος τη δίωξη που της ασκήθηκε για παράβαση καθήκοντος.

Η Κ. Σαββαΐδου υποστηρίζει ότι οι πράξεις για τις οποίες διώκεται ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και αφού παραθέτει τα επιχειρήματά τους, σημειώνει: «Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητας, ούτε επομένως και ηθικής τάξης, το οποίο να δικαιολογεί την απαίτηση του πρωθυπουργού για παραίτησή μου». Προσθέτει, ακόμα, ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται, σκοπό έχουν να πλήξουν την αξιοπρέπειά της, όπως και την ανεξαρτησία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και πως δεν προτίθεται με την παραίτησή της να διευκολύνει αυτές τις σκοπιμότητες.

Κατόπιν αυτών, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίασαν ότι «η κυρία Σαββαΐδου δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της να επιτελέσει το ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα» και πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ