Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Προβληματική» εικόνα στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Εικόνα «αχταρμά» παρουσιάζουν παραδοσιακά στρατόπεδα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ όσο πλησιάζει η διαδικασία της εκλογής προέδρου του κόμματος, άλλο ένα δείγμα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν στο να εμφανιστούν εκ νέου ως αξιόπιστη «εναλλακτική» στη διαχείριση της αστικής εξουσίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά: Ο υποψήφιος πρόεδρος Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος εμφανίζεται να έχει τη στήριξη πολλών βουλευτών που θεωρούνται ως «σαμαρικοί», έσπευσε προχτές βράδυ στον ΑΝΤ1 να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «κακόγουστο αστείο» διαρροές ότι έχει συμφωνήσει μαζί του να στηριχθεί από τον πρώην πρωθυπουργό στην κούρσα διαδοχής και ως αντάλλαγμα να τον χρίσει αργότερα αντιπρόεδρο του κόμματος και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθόσον ο Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης έχει θεσμικό κώλυμα να μπει στη Βουλή πριν από το 2019.

Ο δε Ευ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να εμφανιστεί... υπεράνω τέτοιων «διεργασιών» και άξιος εκπρόσωπος της εγχώριας αστικής τάξης στα παζάρια της στο εξωτερικό, αξιοποιώντας προς τούτο και την παρουσία του στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μαδρίτη. Χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του από την ισπανική πρωτεύουσα είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγάλη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Η ΝΔ είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας (...) Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης (...) Η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών. Ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, σε ζητήματα ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό».

Βέβαια, πίσω στην Ελλάδα, μια σειρά από αστικά επιτελεία επισημαίνουν την... προβληματική εικόνα που εκπέμπει τελευταία η ΝΔ, υπερψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο και καταψηφίζοντας τώρα το πρώτο εφαρμοστικό του πολυνομοσχέδιο. Εγραφαν, χτες, τα «ΝΕΑ»: «Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ αυτή την περίοδο δεν είναι για αποστολές στο εξωτερικό. Οχι μόνο γιατί το προϊόν βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής με άδηλο αποτέλεσμα. Αλλά και γιατί στην πολιτική της οικογένεια στην Ευρώπη λέγεται ότι υποτροπιάζει η καχυποψία της εποχής των Ζαππείων. Της εποχής που η ΝΔ αψηφούσε και κινδύνευε να αποξενώσει τα αδελφά της κόμματα, ακολουθώντας αντιμνημονιακό μονοπάτι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ