Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Θέλει τη Λέρο θέρετρο για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ!

Σε... «ΝΑΤΟική λίμνη» φιλοδοξεί να μετατρέψει το Αιγαίο η κυβέρνηση!

«Βροχή» οι προτάσεις για νέες υποδομές της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας σε όλο το Αιγαίο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...
«Βροχή» οι προτάσεις για νέες υποδομές της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας σε όλο το Αιγαίο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...
Αλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα παροχής κάθε είδους υπηρεσιών στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου προσέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημοσιοποιώντας σχέδιά της να κάνει τη Λέρο θέρετρο των ΝΑΤΟικών. Υπηρεσίες που εντάσσονται φυσικά στην πρεμούρα της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει τα πλάνα γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ντόπιων μονοπωλίων, μέσα από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Λέρου, Μ. Κόλλιας, εξέδωσε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, στο νησί, συζητήθηκε το θέμα της χρήσης των κτιρίων του παλιού ψυχιατρείου της Λέρου, προκειμένου να κατασκευαστούν θέρετρα και εγκαταστάσεις αναψυχής, τα οποία θα διατεθούν στο ΝΑΤΟ!«Για το σκοπό αυτό, μάλιστα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «γίνονται προσπάθειες να δρομολογηθούν διαδικασίες ανακατασκευής των κτιρίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την "ξεκούραση" των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, δε, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ...προοπτική εντάσσεται στην "κοινωνική πολιτική του Δήμου Λέρου"».

Μετά, λοιπόν, τις προτάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την ίδρυση νέας αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας, ήρθε τώρα και η πρότασή της για την αναβάθμιση της... «αναψυχής» των ΝΑΤΟικών!

Παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

Παραπέρα στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ τονίζει:

«Αυτή η επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», τονίζει η ΤΕ Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, «που βρίσκει σύμφωνο και το δήμαρχο της Λέρου, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς που καταστρώνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους, για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Πράγμα που αποκαλύπτεται από το ενδιαφέρον τους για το αεροδρόμιο της Ρόδου, τον ελλιμενισμό πλοίων του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο ίδιο νησί, την προσπάθειά τους για τη δημιουργία ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο. Ολα αυτά προωθούν την παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.

Προσχηματικά αξιοποιείται το επιχείρημα για την τουριστική "ανάπτυξη" και "αναβάθμιση" της Λέρου. Γνωρίζουν, όμως, πάρα πολύ καλά ότι η παρουσία και μόνο των ΝΑΤΟικών θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού. Αλλωστε, τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι εκπρόσωποί τους στο 1ο και 2ο Βαθμό Τοπικής Διοίκησης, δεν έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους των νησιών και όλων των υπόλοιπων περιοχών της χώρας μας, για το δικαίωμά τους στη δουλειά, στην αναψυχή και στις διακοπές. Αποτελεί πρόκληση όταν αυτά λέγονται την ώρα που, με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, τη νέα βαριά φορολογία, στραγγαλίζονται οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι ψαράδες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Η οποιαδήποτε παρουσία ΝΑΤΟικών θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Είναι ψέμα ότι η παρουσία τους στο Αιγαίο θα προστατεύσει τα νησιά από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΝΑΤΟ συνέβαλε στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οτι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων! Η παρουσία των ΝΑΤΟικών με τον οποιονδήποτε τρόπο θα οξύνει παραπέρα τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, που σπέρνουν τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τον όλεθρο σε βάρος των λαών, ενώ οι εικόνες με τους απελπισμένους πρόσφυγες θα οξυνθούν».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των νησιών μας να εμποδίσουν αυτά τα σχέδια. Να εκφράσουν τη διαφωνία τους και να οργανώσουν την πάλη τους, ώστε να αποτρέψουμε την παρουσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων στα νησιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ