Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Μόνη φιλολαϊκή λύση η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια

Eurokinissi

Στις επιπτώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας αναφέρθηκε εκτενώς ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Εκανε λόγο για «τις επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό, σε υγειονομικά υλικά και ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, σε φάρμακα του δημόσιου συστήματος Υγείας, τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τη δέσμευση των αποθεματικών των νοσοκομείων για να συμβάλουν στην πληρωμή του κρατικού χρέους που δημιούργησε το κεφάλαιο, τη διατήρηση της κρατικής υποχρηματοδότησης στο δημόσιο σύστημα Υγείας που συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση με τους "θεσμούς", για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια και κάθε χρόνο με σταθερό ποσό - και αυτό ψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι».

Ακόμα, αναφέρθηκε «στην αύξηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας μέσω περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, μέτρο που βαφτίστηκε μάλιστα από τον πρωθυπουργό και προοδευτικό, το πετσόκομμα των προνοιακών επιδομάτων και συντάξεων, καθώς και της χρηματοδότησης των προνοιακών ιδρυμάτων κατά 900 εκατ. για κάθε χρόνο για την επόμενη τριετία, η επανακαθιέρωση του 5ευρου αν δε βρεθεί ισοδύναμο μέτρο, η συνέχιση του εξαναγκασμού του λαού να πληρώνει τεράστια ποσά για φάρμακα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως «μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκληφθούν από το λαό και πολύ περισσότερο από τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, που εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης και οικονομικής εξαθλίωσης, οι εξαγγελίες για τις προσλήψεις, αφού αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και μάλιστα μεγάλο μέρος τους θα είναι επικουρικό προσωπικό, με μπλοκάκια κ.λπ., αφού δεν κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό και πληρώνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων, δηλαδή τους ασθενείς.

Να γιατί η θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Γιατί είναι αυτή που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού μας και κυρίως έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποδεικνύει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί, δείχνοντας τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους που μπορούν να διαμορφώσουν τα λαϊκά στρώματα απέναντι σε όλους όσους σπέρνουν το δηλητήριο του καπιταλιστικού μονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ