Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Περιμένουμε πτώματα από τη θάλασσα!

Παραγγελία σάκων για τη μεταφορά σορών των προσφύγων ενόψει του χειμώνα!

Με μια μακάβρια απόφαση (σ.σ. 22/9/2015), η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ομολογεί και θεωρεί δεδομένο πως η πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης θα οδηγήσει σε αύξηση των πτωμάτων προσφύγων που ξεβράζει η θάλασσα.

Συγκεκριμένα, έχοντας κάνει και τη σχετική έρευνα αγοράς, «προτίθεται να προμηθευτεί σάκους στεγανού τύπου με κατάλληλες προδιαγραφές για τη μεταφορά των σορών», καθώς «κατά την εκτίμηση ειδικών και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, αναμένεται αύξηση των θαλάσσιων δυστυχημάτων, σε σημείο, μάλιστα, που θα καθιστά δύσκολη τη διαχείρισή τους».

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι θα γίνουν θαλάσσια δυστυχήματα, πρόσφυγες θα πνιγούν και το μόνο που μένει να ...αντιμετωπιστεί, είναι το «πρόβλημα της διαχείρισης των σορών»! Φυσικά, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Ομως: Το θέμα που απασχολεί την Περιφέρεια δεν είναι ούτε να καταγγείλει στο λαό των νησιών την πολιτική που ξεριζώνει λαούς και μετατρέπει το Αιγαίο σε έναν απέραντο υγρό τάφο, ούτε να ασκήσει πίεση προς όλους τους αρμόδιους για να αποφευχθούν τα ναυάγια και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Το βέβαιο είναι ότι περιμένουν εκατόμβες νεκρών προσφύγων και ο κυνισμός τους δεν μπορεί με τίποτα να βαφτιστεί ρεαλισμός...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ