Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟικός πυρετός

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το διήμερο των αντινατοϊκών εκδηλώσεων με τις οποίες το αντιπολεμικό κίνημα και ο λαός της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» την πολεμική αρμάδα του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης. Εξάλλου το 10ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και όχι στον Τύρναβο, λόγω της σοβαρότητας που αποδίδει το αντιπολεμικό κίνημα στην αγωνιστική «υποδοχή» του ΝΑΤΟικού στόλου.

Το πρόγραμμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει ολονύκτιες εκδηλώσεις από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιούλη μέχρι το πρωί της Κυριακής 8 Ιούλη, στην παλιά παραλία. Το απόγευμα της Κυριακής η Αντιπολεμική Επιτροπή καλεί το λαό της πόλης στην κεντρική πύλη του λιμανιού για τη μεγάλη αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση.

Η Αντιπολεμική Επιτροπή συνεχίζει καθημερινά τις επαφές με φορείς της πόλης για την όσο γίνεται πλατύτερη ενημέρωση και μεγαλύτερη συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Στα πλαίσια αυτά σήμερα ή αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσώπων της Αντιπολεμικής Επιτροπής με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη κινητοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων της πόλης στις διήμερες εκδηλώσεις.

Εντονη δραστηριότητα εξάλλου αναπτύσσουν τις τελευταίες ημέρες οι τοπικές επιτροπές ειρήνης σε ολόκληρο το Νομό Θεσσαλονίκης, με εξορμήσεις στις αγορές, συνοικίες για μοίρασμα υλικού, αφισοκόλληση, με συσκέψεις και άλλες κινητοποιήσεις για τη μαζικοποίηση των αντιπολεμικών εκδηλώσεων.

Στο μεταξύ τον κατάπλου των ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι της πόλης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Αυτοί που βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία για ένα χρόνο», τονίζει η ανακοίνωση, «αυτοί που φούντωσαν τους εθνικισμούς, που άναψαν τις φωτιές του πολέμου στα Βαλκάνια, δεν έρχονται για εθιμοτυπική επίσκεψη... Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πόλη ειρήνης, φιλίας και αμοιβαία ωφέλιμης και ισότιμης συνεργασίας με τους γείτονες, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία και επέμβαση».

Η ανακοίνωση των Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του αντιπολεμικού κινήματος, κηρύσσοντας ανεπιθύμητη τη ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ