Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KE TOY KKE
Ταξίδι - προσκύνημα στη Γυάρο

Επίσκεψη - προσκύνημα στη Γυάρο διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 15 του Ιούλη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας και Πειραιά και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (τηλέφωνα: 5282.500 και 4114.801 - 4).

Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τονίζεται: «Η Γυάρος (Γιούρα) υπήρξε ένας από τους τόπους μαρτυρίου και θυσίας χιλιάδων κομμουνιστών, φίλων του ΚΚΕ, μελών και στελεχών της ΕΑΜικής Αντίστασης και άλλων αγωνιστών. Υπήρξε ένας από τους τόπους, όπου συγκρούστηκαν η ωμή βία και η τρομοκρατία, που άσκησαν η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, με το λαϊκό δίκιο, την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό.

Το προσκύνημα στη Γυάρο πραγματοποιείται ως φόρος τιμής στους νεκρούς και στους σακατεμένους και όλους όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης. Πραγματοποιείται, γιατί η ζωντανή μνήμη είναι πολύτιμος βοηθός σήμερα. Θα είναι και στο μέλλον! Οσο θα υπάρχει η ιμπεριαλιστική κυριαρχία και ο κάθε λαός, ιδιαίτερα οι νέες γενιές που δεν έζησαν το ιστορικό παρελθόν, θα έχουν ανάγκη τα κορυφαία παραδείγματα αξιών, αντοχής στις δυσκολίες του αγώνα και μιας ζωής αντάξιας του εργαζόμενου ανθρώπου. Τα εγκλήματα του αστικού κόσμου πρέπει να τα θυμούμαστε, επειδή συνεχίζονται με άλλες μορφές και σε νέες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ