Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΕΠΗΣ
Αν το θελήσει ο λαός «θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

Από τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
Από τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
«Τώρα είναι η ώρα για αληθινό και δυνατό ΟΧΙ στους διάφορους σωτήρες. Τώρα είναι η ώρα για μάχη και στις εκλογές. Τώρα είναι η ώρα για σωστά συμπεράσματα. Ωρα να γυρίσουμε την πλάτη σε νέες και παλιές αυταπάτες. Ωρα για ώριμη, ταξική, μαχητική, αγωνιστικό ψήφο, παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Ωρα για ισχυρό, πανίσχυρο ΚΚΕ». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε στους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου στο Γαλάτσι ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή.

Οπως τόνισε, μία είναι η διαχωριστική γραμμή που μπορεί ο εργαζόμενος, η νεολαία, ο συνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικρός επαγγελματίας να δει, με ποιον πρέπει να πάει και σε ποιον να γυρίσει την πλάτη: «`Η θα είσαι με τα μονοπώλια, με το κεφάλαιο και την εξουσία τους, ή θα είσαι με την προγραμματισμένη, σχεδιασμένη, φιλολαϊκή ανάπτυξη. Εδώ πρέπει να κριθούν όλα τα κόμματα και εδώ θα αποκαλυφτεί και η ουσιαστική ταύτιση ολονών, πλην του ΚΚΕ, που πίνουν νερό στο όνομα του καπιταλισμού».

«Το ΚΚΕ - πρόσθεσε - δηλώνει κατηγορηματικά: Υπάρχει εναλλακτική λύση υπέρ του λαού. Υπάρχει διέξοδος υπέρ της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι αιώνιος ο καπιταλισμός, ούτε τόσο παντοδύναμος. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία είναι η πρόταση που μπορεί να αναθερμάνει την ελπίδα στο λαό, μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Στη λαϊκή θέληση εναπόκειται να πιστέψει πως αν το πάρει απόφαση, "θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ