Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Να μην ξαναζήσει ο λαός το παραμύθι των «κόκκινων γραμμών»

Από τη συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους
Από τη συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους
«Υπάρχει λύση. Είναι η μαζική υποστήριξη του ΚΚΕ παντού, και στην κάλπη». Αυτό τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια στην Α' Αθήνας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του 7ου Διαμερίσματος της Αθήνας, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και αυτή την εκλογική μάχη, υπογράμμισε η Λ. Ράζου, για να σηκώσει λίγο ψηλότερα τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου. Εξήγησε πως η κυβέρνηση που θα προκύψει την επόμενη μέρα, είτε αυτή φτιαχτεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε δημιουργηθεί με κορμό τη ΝΔ, θα υλοποιήσει το μνημόνιο. «Ας μην επιλέξει ο λαός ποιος θα είναι επικεφαλής στο σχέδιο εκτέλεσής του. Δεν υπάρχουν ούτε "παράλληλα" προγράμματα ούτε "ισοδύναμα" μέτρα που να βελτιώνουν ή να απαλύνουν το αντιλαϊκό μνημόνιο», τόνισε, και πρόσθεσε: «Ας μην ξαναζήσει ο λαός το παραμύθι των "κόκκινων γραμμών". Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν τέτοιες. Η μοναδική "κόκκινη γραμμή" που δεν παραβιάστηκε ούτε μια στιγμή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στηρίχτηκε και από τα άλλα κόμματα είναι αυτή της υπεράσπισης των ταξικών συμφερόντων της αστικής τάξης».

Επισήμανε ακόμα πως σήμερα μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στη σκέψη και τη δράση των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, των ανέργων, των νέων και των γυναικών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών: «Τώρα έχει συγκεντρωθεί αρκετή πείρα. Η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων είναι τέτοια που η πλειοψηφία του λαού δοκίμασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πολλές παραλλαγές της αστικής πολιτικής. Δοκίμασε διάφορες κυβερνήσεις με τη συμμετοχή παλιών και νέων κομμάτων, δοκίμασε και κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά". Δοκίμασε, επίσης, να εκφράσει την αγανάκτησή του, την αντίθεσή του με διάφορους "μοντέρνους" τρόπους: Με κινητοποιήσεις του διαδικτύου, με τις πλατείες των αγανακτισμένων, με δημοψηφίσματα. Τι δε δοκίμασε; Να αμφισβητήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την εξουσία, οικοδομώντας τη δική του λαϊκή συμμαχία και στηρίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ που έχει τέτοιο πρόγραμμα και κατεύθυνση. Δε δοκίμασε τη δύναμη που έχει η λαϊκή πάλη όταν διεκδικεί έχοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και συνειδητά παλεύει ενάντια στις αιτίες, που είναι η πηγή των βασάνων του, και όχι για να βιώνει το μικρότερο κακό, τις λιγότερο βλαβερές συνέπειες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μα το δίλημμα των εκλογών δεν είναι αν θα προκύψει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τη ΝΔ;(2015-09-15 00:00:00.0)
Τα αντιλαϊκά μνημόνια δε βελτιώνονται, αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής(2015-09-08 00:00:00.0)
Τα αντιλαϊκά μνημόνια δεν βελτιώνονται ...αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής(2015-09-08 00:00:00.0)
Το «όχι» τους ήταν «ναι» (2)(2015-07-18 00:00:00.0)
Ανάγκη για το λαό το ισχυρό ΚΚΕ(2014-12-25 00:00:00.0)
Πώς η αντιμνημονιακή ρητορεία γίνεται υλοποίηση του μνημονίου(2014-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ