Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Ο λαός μπορεί να είναι ισχυρός μόνο με δυνατό το ΚΚΕ

Σε πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στου Ζωγράφου, μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του Κόμματος. Στην πλατεία Γαρδένιας παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας και Β' Αθήνας του ΚΚΕ, Παύλος Ορκόπουλος και Αφροδίτη Ρέτζιου αντίστοιχα.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ σημείωσε ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκής συνεργασίας. Το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, πρέπει να αφήνει αδιάφορο το λαό. Το μόνο που πρέπει να τον ενδιαφέρει, είναι ποια δύναμη θα έχει στο πλευρό του, πόσο ο ίδιος ο λαός θα είναι πιο ισχυρός την επόμενη μέρα και ισχυρός λαός μπορεί να είναι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη διακυβέρνησή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Τώρα, κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μπορεί να δει καλύτερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα είχε πρόγραμμα μέσα στο σύστημα. Σταθερά και αταλάντευτα, απ' την αρχή, ήταν υπηρέτης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η πολιτική που ήταν ξεκάθαρη, από αυτά που έλεγε όταν πήγαινε στον ΣΕΒ, όταν μίλαγε στο Τέξας, στο Λονδίνο, μπροστά στους εκπροσώπους της ντόπιας και της διεθνούς πλουτοκρατίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προδιαγεγραμμένη πορεία να κάνει όσα έκανε από την ίδρυσή του, αλλά εξαπατούσε το λαό, στηρίχτηκε στο ψέμα ότι μπορεί ν' αλλάξει την κοινωνία, χωρίς ν' αλλάξει την εξουσία.

Εχει ευθύνες, γιατί έλεγε ψέματα και καλλιέργησε αυταπάτες, ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους.

Ο λαός δεν πρέπει μόνο να καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να βγάλει πρώτα απ' όλα συμπεράσματα για την πολιτική του, πριν το μνημόνιο και για μετά από αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πιο καθαρά ποια θα είναι η πολιτική του. Τώρα που εμφανίζεται πιο "έμπειρος και πιο ώριμος", τώρα ακριβώς επιχειρεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη λαϊκή συνείδηση, στο κίνημα. Δουλεύει με σχέδιο και συνειδητά για την ενσωμάτωση λαϊκών δυνάμεων στα πλαίσια του ευρωενωσιακού μονόδρομου. Θέλει να πείσει το λαό ότι αφού δεν κατάφερε αυτός να "σκίσει" τα μνημόνια, ούτε ο λαός μπορεί να τα καταργήσει. Οτι πρέπει να τα εφαρμόσει, να υποστεί τα αντιλαϊκά μέτρα αδιαμαρτύρητα, γιατί διαφορετικά δε γίνεται.

Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε στο κίνημα.

(...) Πλασάρουν τώρα το νέο παραμύθι του "παράλληλου προγράμματος". Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση θα πάρει αντισταθμιστικά "φιλολαϊκά" μέτρα, που θα ανακουφίσουν το λαό από τις συνέπειες των μνημονίων. Τα αντισταθμιστικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι", που λέει ο λαός.

Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει όλο το επόμενο διάστημα καταιγίδα εφαρμοστικών μέτρων. Οποια και να είναι η νέα κυβέρνηση, συμφωνεί και είναι δεσμευμένη να υλοποιήσει απαρέγκλιτα και αδιαμαρτύρητα κάθε νέα απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚ Τράπεζας, του ΔΝΤ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ