Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
«Τολμήστε την ψήφο στο ΚΚΕ!»

Περιοδεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

«Τολμήστε το! Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα, στηρίξτε το ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «αξιολόγηση» των δημόσιων νοσοκομείων και των εργαζομένων, τονίζοντας πως η αξιολόγηση γίνεται με κριτήριο το κέρδος, αν τα νοσοκομεία σαν ΑΕ είναι κερδοφόρα, αν ο εργαζόμενος «κοστίζει» πολύ, αν ο γιατρός φέρνει πελάτες κ.λπ. «Το ΚΚΕ λέει πως τα νοσοκομεία, τα σχολεία, δεν είναι μαγαζιά, δεν είναι πεδίο για "μπίζνες". Η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια, να παρέχεται σε όλους δωρεάν με βάση την επιστημονική πρόοδο. Δεν θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω από τη στιγμή που μπορεί να βελτιωθεί η ζωή, η υγεία των ανθρώπων. Ούτε "υγιής επιχειρηματικότητα" υπάρχει. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία, αν δεν έχεις λεφτά δεν μπαίνεις μέσα, οι εργαζόμενοι είναι κακοπληρωμένοι», είπε.

Ο Ηλ. Σιώρας ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην κοροϊδία των προσλήψεων που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το 2016 σημειώνοντας πως κι αυτές οι ελάχιστες θα είναι προσωρινά μπαλώματα, αφού οι περισσότερες θα γίνουν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, σημείωσε πως το ΚΚΕ υπερασπίζεται μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου το φάρμακο π.χ. δεν θα είναι στα χέρια των επιχειρηματιών. «Δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό δημόσιο, αλλά ένα σύστημα όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική περιουσία, υπέρ του λαού. Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να βαδίσουμε. Ο δρόμος των αγώνων και της ανατροπής είναι δύσκολος αλλά οδηγεί σε ξέφωτο», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ