Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

Συγκέντρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έγινε χτες το πρωί έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, αναφέρθηκε στο νέο μισθολόγιο, που καταδικάζει στη φτώχεια τους υγειονομικούς και καυτηρίασε την άρνηση της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τα νοσοκομεία χώρους ανθυγιεινής εργασίας και να εντάξει τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ιδιαίτερα απασχολεί τους εργαζόμενους η έναρξη χορήγησης υποκαταστάτων ναρκωτικών και από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μάλιστα, όπως είπε ο Ηλ. Σιώρας, προχτές ζήτησε τη γνώμη του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου, ο οποίος σχεδόν σύσσωμος εξέφρασε την αντίθεσή του και την ανησυχία του ότι θα θέσει σε κίνδυνο τους τοξικοεξαρτημένους. Υπογραμμίστηκε πως χρειάζεται να δοθεί βάρος στην πρόληψη, στα στεγνά προγράμματα και στην κοινωνική επανένταξη. Αύριο, Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη του ψυχιατρικού τομέα με αυτό το θέμα στο μικρό αμφιθέατρο αιμοληψιών του νοσοκομείου.

Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους εργαζόμενους να μη ζητούν από τους ανασφάλιστους και τους ανέργους, που επισκέπτονται το νοσοκομείο και δεν έχουν να πληρώσουν, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα πληρώσουν κάποια στιγμή. Να σημειώσουμε ότι αυτές οι δηλώσεις πάνε στις εφορίες και στη συνέχεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή η προτροπή του προέδρου επιδοκιμάστηκε από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ