Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Διακόσιους τριάντα υπαλλήλους αντί για 159, θα έπρεπε να έχει το περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ Πειραιά, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του '85! Είκοσι τέσσερις ελεγκτές για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής αντί για 12. Ενώ για να βγει κάποιος στη σύνταξη, πρέπει ν' αναμένει 6-7 μήνες! Αποτέλεσμα όλων αυτών των σοβαρών προβλημάτων, η χτεσινή 24ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Πειραιά, του τρίτου κατά σειρά που κλείνει σταδιακά, όχι μόνο λόγω των ειδικών ελλείψεων, αλλά και για το συνολικότερο πρόβλημα σ' όλα τα υποκαταστήματα.

«Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού και ανύπαρκτη κτιριακή υποδομή», με αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν οι υπάλληλοι το «Ρ», έξω από το υποκατάστημα. Ενα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με συνολικό αριθμό ασφαλισμένων Ελλήνων και αλλοδαπών εξακόσιες χιλιάδες περίπου. Μεγάλη η αγανάκτησή τους γιατί ο τεράστιος φόρτος δουλιάς δε «φέρνεται εις πέρας», αλλά και γιατί ο κόσμος δεν εξυπηρετείται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μεγάλη η «ουρά» έξω από το υποκατάστημα σε ώρες αιχμής, ενώ το ασανσέρ χωράει 3 άτομα μόνο!

Το κτίριο του υποκαταστήματος είναι μισθωμένο εδώ και χρόνια. Εχει ήδη αγοραστεί και οι ιδιοκτήτες το ζητάνε! Οπως μας επισήμαναν εργαζόμενοι, εκτός ότι σ' όλο τον Πειραιά δεν υπάρχει κτίριο για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες, άρα θα διασπαστούν, στο οικόπεδο που είναι ιδιοκτησία του ΙΚΑ από το 1948 «η οικοδομή ακόμα κτίζεται»!

Στις συζητήσεις με τον κόσμο επισημάνθηκε απ' όλους η απαξίωση του ΙΚΑ, με την παροχή ελλειμματικών υπηρεσιών. Και εδώ, το κομμάτι της καθαριότητας, της μηχανογράφησης, του τηλεφωνικού κέντρου δίνεται σε ανάδοχες εταιρίες και σε εργολάβους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται, ενώ όπως μας είπαν «προσπαθούν τοπικά να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος».

Τέλος, σε ερώτηση του «Ρ» για το πόσο η επιμόρφωση των υπαλλήλων του ιδρύματος, στα πλαίσια κατάρτισης του προσωπικού, «βοηθάει» στις σχέσεις τους με τους ασφαλισμένους, μας απάντησαν πως αν δεν υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας, που έχουν αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση και συμπεριφορά τους, όλα αφήνονται στην καλή διάθεση και αλληλεγγύη των εργαζομένων μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ