Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ
Ενιαία πάλη για Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση

Την ανάγκη ταυτόχρονου αγώνα υπεράσπισης μαζί με το συνταξιοδοτικό της υγείας και πρόνοιας, επισήμανε η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας, μιλώντας σε εκδήλωση της Αχτιδικής Επιτροπής Υγείας του ΚΚΕ της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει το κίνημα στη γωνία, ενώ προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση της πολιτικής της, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση σιγοντάρει την κυβερνητική πολιτική καταθέτοντας προτάσεις νόμου στη Βουλή. Ακολούθως τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο πως τα μέτρα που παίρνονται ή πρόκειται να παρθούν στην Ελλάδα είναι αντίστοιχα με αυτά που έχουν ληφθεί όχι μόνο στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. «Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης του καπιταλισμού, στο σταμάτημα της πτώσης του μέσου ποσοστού κέρδους και στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Να υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι για περισσότερο χρόνο στην παραγωγή».

Αναφερόμενη στη φημολογούμενη αντίθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και του διοικητή του ΙΚΑ, είπε ότι ο τελευταίος είναι πιστός κυβερνητικός υπάλληλος και τα γραφόμενα περί διαφωνίας τους εξυπηρετούν το ευκολότερο πέρασμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας εξάλλου τα διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπαρκτές αδυναμίες του δημόσιου τομέα της υγείας, είπε ότι είναι εν πολλοίς κατευθυνόμενα, με στόχο να προωθηθούν οι υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Καταλήγοντας τόνισε ότι κανένας αντεργατικός νόμος δεν είναι δεδομένος για το ΚΚΕ. «Παλεύουμε για την ανατροπή όλων και των νυν και των επικείμενων νόμων που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και όχι αγαθό», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ