Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5ης ΙΟΥΛΗ
«Εμείς που δεν ξεκινήσαμε τα μπάνια... συνεχίζουμε αγωνιστικά»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Ιούλη στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 το απόγευμα απευθύνουν μια σειρά συνδικάτα, ενώ στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις περιοδείες σε χώρους εργασίας. Τη Δευτέρα το πρωί περιοδείες προγραμματίζονται στα νοσοκομεία Σεισμανόγλειο, Λαϊκό και κεντρικό του ΠΙΚΠΑ, στο ΤΕΒΕ, στο Γενικό Λογιστήριο, στη ΔΕΗ του Α. Γιώργη, στους μηχανικούς του παλιού και νέου αεροδρομίου.

«Το Ασφαλιστικό δεν το πήραν πίσω, δεν το άλλαξαν, δεν το κατήργησαν. Απλά το έβαλαν στο ψυγείο, για λόγους επικοινωνιακούς. Δεν είναι λόγια: Να είσαστε σίγουροι ότι θα επανέλθει το Σεπτέμβρη, όπως ήταν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν, να είναι σε ετοιμότητα και να συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους. «Εμείς που δεν ξεκινήσαμε τα μπάνια... συνεχίζουμε αγωνιστικά». Με αυτό το «μότο», η διοίκηση της Ομοσπονδίας δίνει το στίγμα του συνδικάτου, παίρνει θέση στο μέτωπο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, σχολιάζει τη στάση άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση η ΟΣΝΙΕ υπενθυμίζει ότι στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ τα δύο μεγάλα κόμματα έδωσαν εξετάσεις στους βιομηχάνους. «Σημίτης και Καραμανλής "συναγωνίστηκαν" στις δεσμεύσεις απέναντι στους βιομηχάνους και τους υποσχέθηκαν ο καθένας για το κόμμα του, ότι θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, εάν θα είναι στην κυβέρνηση! Αυτοί βέβαια επανέλαβαν χωρίς ντροπή τα γνωστά... σύνταξη στα 67! Ιδιωτικοποιήσεις των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών κλπ». Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Εργασίας, σε ειδική συγκέντρωση των στελεχών της Εθνικής Χρηματιστηριακής διαβεβαίωσε τους πάντες, ότι οι αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θα τηρηθούν κατά γράμμα, γιατί έτσι προστάζει η ΟΝΕ και... η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

Να πάρουν μέρος στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο καλεί τους λογιστές η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ). Τους ζητά να διαδηλώσουν μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ., μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συνταξιοδότηση με 30 χρόνια δουλιά, αύξηση των μισθών και συντάξεων, αύξηση των εισφορών της εργοδοσίας, επιστροφή των κλεμμένων από τα ταμεία, πλήρη απασχόληση.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήρια εκτός από την Αθήνα διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις. Τη Δευτέρα 2 Ιούλη στη Νάουσα, την Τρίτη στον Πειραιά και στα Τρίκαλα και στις 5 Ιούλη στη Λέσβο, στη Βέροια και στη Λιβαδειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ