Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Αγωνιστικά κόντρα στο ξεθέωμα

Οι εργαζόμενοι στα 6 κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας (4 του Ομίλου Λαναρά και 2 του Βαρβαρέσου) έκαναν χτες 4ωρη στάση εργασίας, με ομόφωνη απόφαση των ΔΣ των αντίστοιχων Σωματείων, και στις τρεις βάρδιες. Η συμμετοχή στη στάση της πρωινής και απογευματινής βάρδιας ήταν καθολική και το ίδιο αναμενόταν να συμβεί και στη βραδινή βάρδια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει το εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας που εφαρμόζουν οι εργοδότες με συνεχόμενα εφταήμερα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή και η συνεχιζόμενη μείωση των αποδοχών.

Με την πετυχημένη χτεσινή στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τα νέα συστήματα εργασίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Η στάση εργασίας και οι διαθέσεις των εργαζομένων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων δείχνουν ότι κατανοούν πως η θέση τους θα καλυτερέψει μόνο μέσα από το δικό τους αγώνα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας παίζουν το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουν τους βιομήχανους, Λαναρά και Βαρβαρέσο, να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, που το τελευταίο διάστημα έχασαν από 10 χιλ. μέχρι 50 χιλ. δρχ. το μήνα!

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια στα εργοστάσια της Νάουσας χάθηκαν 200 θέσεις εργασίας κλωστοϋφαντουργών, διαμορφώνοντας την εικόνα μιας πόλης όπου η ανεργία ξεπερνά το 45%! Παρά τη συστηματική τρομοκρατία και απειλές της εργοδοσίας, οι κλωστοϋφαντουργοί με την αγωνιστική τους στάση έδειξαν ότι δε σκύβουν το κεφάλι και έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση και την εργοδοσία και μέσα στις επόμενες μέρες θα καλέσουν σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης για μαζική συμπαράσταση στον αγώνα τους και καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ