Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούνη 2001 - αριθ. φύλλου: 8006

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ»
Υπηρετεί σχέδια του ΝΑΤΟ κι όχι την άμυνα της χώρας

Τη στιγμή που η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη επέλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΝΔ, να φέρει στην Ολομέλεια του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του σώματος των πραιτοριανών. Γίνεται έτσι το πλέον αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της απευθείας υπαγωγής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ΝΑΤΟ και της άμεσης εμπλοκής τους στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς


ΣΕΛ.  3

ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Ο Μιλόσεβιτς ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΟΝΙΑΔΩΝ με γκανγκστερικό τρόπο

Ολοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

Την ίδια μέρα, που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γιουγκοσλαβίας αποφάσιζε αναστολή της διαδικασίας έκδοσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Την ίδια μέρα, που οι λαϊκές διαμαρτυρίες σε διάφορες χώρες του κόσμου πολλαπλασιάζονταν, με διαβήματα, ανακοινώσεις μαζικών φορέων, δηλώσεις προσωπικοτήτων, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συλλογή υπογραφών.

Την ίδια μέρα, που μαζικά καταγγελλόταν ως πραξικοπηματική η επιχείρηση παράδοσής του από 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων.

Την ίδια μέρα, που ο ίδιος ο Σλ. Μιλόσεβιτς τόνιζε μέσα από τα κρατητήρια του καθεστώτος του Βελιγραδίου στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα, που τον επισκέφτηκε, ότι «δε θα άλλαζα τη φυλακή με τη θέση των υπερασπιστών ξένων συμφερόντων...».

Αυτή τη μέρα, διάλεξαν ορισμένοι εγκάθετοι του Βελιγραδίου, με γκανγκστερικό τρόπο, να απαγάγουν από τις φυλακές τον Μιλόσεβιτς και να τον παραδώσουν στα φερέφωνα των δολοφόνων των λαών, στο ΝΑΤΟικό «δικαστήριο» της Χάγης.

Μαζικές διαδηλώσεις στη Σερβία. Σε μαζικές αντιδράσεις καλεί το ΚΚΕ. «Λευτεριά - λευτεριά ο Σολάνα στα κελιά», βροντοφώναξαν οι Θεσσαλονικείς χτες βράδυ.


ΣΕΛ.   16  -  19

Associated Press

ΝΑΤΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Μαγειρεύουν» αλλαγές των συνόρων

Στην όλο και μεγαλύτερη όξυνση σπρώχνουν τις εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Χτες επισκέφτηκε τη χώρα ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ Φ. Λεοτάρ που είχε ζητήσει διάλογο της κυβέρνησης με τους Αλβανούς αυτονομιστές. Στο μεταξύ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ οι ιμπεριαλιστές «μαγειρεύουν» για άλλη μια φορά την αλλαγή των συνόρων


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΕΣ 20   -   21


ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Σχέδιο στην πεπατημένη

Με το οικονομικό βάρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη και στα ασφαλιστικά ταμεία για τη θεραπεία, προσπαθεί η κυβέρνηση να δείξει ότι θα επιτύχει στη μάχη κατά των ναρκωτικών και ανακηρύσσοντας επικεφαλής ενός εθνικού σχεδίου τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη!


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΕΣ 26  -  27
«ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΙΚΑ
Κατηγορηματικό όχι

Να αποσύρει τα μέτρα «αναδιοργάνωσης» που προωθεί και τα οποία οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση, απαίτησε από τον διοικητή του ΙΚΑ αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Σε κλιμάκωση των αγώνων χωρίς εφησυχασμό καλεί το ΚΚΕ. Συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν και οι γιατροί του ΙΚΑ


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΑ 13
ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία και μίλησε σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Ορ. Κολοζώφ και στη Φλώρινα ο Σπ. Χαλβατζής


ΣΕΛ.  9   -   11
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΤΕ
Πλειοψηφία από χτες οι ιδιώτες

Η κυβέρνηση Σημίτη ανακοίνωσε χτες τη χαρά της γιατί ολοκλήρωσε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπουλώντας σε ιδιώτες την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΤΕ. Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις τόσο για τους λαϊκούς καταναλωτές όσο και κυρίως για την εθνική άμυνα.

ΣΕΛΙΔΑ 33


ΣΕΛ.  33

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ