Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο δρόμο και οι αγρότες

Εξω από τον ΟΓΑ στην Τρίπολη
Εξω από τον ΟΓΑ στην Τρίπολη
Συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη και μαχητική πορεία στη ΔΟΥ, όπου επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, οργάνωσαν χτες οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο, αντιδρώντας στα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που οδηγούν τους αγρότες στο ξεκλήρισμα. «Οχι στο μνημόνιο Τσίπρα - Οχι στο ξεκλήρισμα», έγραφε το πανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου του ΟΓΑ, νωρίς το πρωί. Η φορολογία από το πρώτο ευρώ με 26%, η προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο τριπλάσιο, η αύξηση του ΦΠΑ που θα απογειώσει τις τιμές σε βασικά αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές, είναι μερικά από τα μέτρα στα οποία αντιδρούν.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας. Επισήμανε τις οδυνηρές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του νέου μνημονίου στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας και κάλεσε σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, ξεκινώντας από τα απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Μήθυμνας, πρώην Δήμου Αρμένων, Μεσκλών, Κάινας, και Γαβαλοχωρίου. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και το συντριπτικό πλήγμα που αυτά συνεπάγονται για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.


Στην Εφορία συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά
Στην Εφορία συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σπρώχνουν στο ξεκλήρισμα τους αγρότες (18/7/2015)
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών «μπλόκων» (19/1/2014)
Πανελλαδική σύσκεψη των «μπλόκων» την Κυριακή (14/1/2014)
Την Κυριακή η διευρυμένη συνεδρίαση της ΠΑΣΥ (22/11/2012)
Συγκέντρωση στην Πάτρα στις 9 Μάρτη (5/3/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org