Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΣΕΒΕ
Οργανώνουμε καλύτερα την αντίδρασή μας στην επίθεση, ενισχύουμε την αγωνιστική δράση μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων

Συνεδρίασε στις 21 Ιούλη 2015 η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και συζήτησε τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλειστές τράπεζες, τη νέκρωση της αγοράς και το 3ο μνημόνιο.

Εκτιμήθηκε ότι μετά το κάλπικο δημοψήφισμα και τη νέα συμφωνία-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίχθηκε και από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, διαμορφώνονται ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες για τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους.

Η ψήφιση των πρώτων αντιλαϊκών μέτρων που αυξάνουν τη φορολογία και το ΦΠΑ και μειώνουν τις συντάξεις, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια, θα επιταχύνουν τη χρεοκοπία και τα λουκέτα.

Το αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων απορρίπτει τον εκβιασμό που προσπαθούν να περάσουν η κυβέρνηση και τα κόμματα που προσκυνάνε την ΕΕ. Και με το μνημόνιο και με την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία, το αποτέλεσμα για τους αυτοαπασχολούμενους θα είναι: Νέα χρέη, μείωση τζίρου, φτώχεια και λουκέτα. Ταυτόχρονα, τμήματα του μονοπωλιακού κεφαλαίου θα πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και με τις δύο επιλογές.

Σύμμαχοι στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - δανειστών αναδείχτηκαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων, οι συνάδελφοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη.

Η δράση μας το επόμενο διάστημα πρέπει να επικεντρώνει στα εξής:

  • Στήριγμά μας είναι τα Σωματεία, οι Ενώσεις, οι Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα, που πρέπει να δυναμώσουν τη λειτουργία και τη δράση τους.
  • Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τα αντιλαϊκά μέτρα και τις επιπτώσεις τους, τους καλούμε πλατιά να συσπειρωθούν, να οργανωθούν, να μπουν στον αγώνα.
  • Οργανώνουμε καλύτερα την αντίδρασή μας στην επίθεση, ενισχύουμε την αγωνιστική δράση, οργανώνουμε κινητοποιήσεις μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζόμενων και τις δυνάμεις της συμμαχίας.
  • Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για τα νέα μέτρα, να τους δυσκολέψουμε, για να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των μικρών ΕΒΕ.
  • Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που δοκιμάζονται. Στόχος είναι το κάθε σωματείο να γίνει αποκούμπι στον κλάδο και στη γειτονιά, να ενισχυθούν οι Λαϊκές Επιτροπές.

Για τη διευκόλυνση της δράσης, της επαφής και της ενημέρωσης των συναδέλφων, θα βγει άμεσα φυλλάδιο με τα νέα μέτρα του 3ου μνημονίου και τις επιπτώσεις τους. Ολες οι Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να φτιάξουν πρόγραμμα δράσης. Να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι για την καλή ενημέρωση και οργάνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ σε ολόκληρη τη χώρα (2013-06-12 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση για την ασφάλιση (2012-12-02 00:00:00.0)
«Μαχητικά στους δρόμους» (2012-09-28 00:00:00.0)
Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια όλων των ασφαλισμένων (2012-03-09 00:00:00.0)
«Μπορούμε να τους σταματήσουμε» (2012-02-25 00:00:00.0)
Κλείνουμε μαγαζιά και βιοτεχνίες (2011-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org