Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εδώ εκφράζονται η λαϊκή αξιοπρέπεια και η ελπίδα

Στο χαιρετισμό του, από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε αυτούς που εμπορεύονται με θράσος την αξιοπρέπεια και την ελπίδα του λαού, αυτούς που τώρα τα κάνανε πλακάκια με όλα τα κόμματα που ψήφισαν και τα προηγούμενα δύο μνημόνια, τους απαντάμε: Σας ξέρουμε σε όλες τις εκφράσεις σας, από τους υπουργικούς θώκους μέχρι τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εχετε δώσει δείγματα γραφής για χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπονομευτές κάθε τι οργανωμένου από τα κάτω, διασπαστές του κινήματος, σπέρνατε μοιρολατρία, αναμονή και φόβο.

Χρεοκοπήσατε κύριοι, οι μάσκες έπεσαν. Η λαϊκή αξιοπρέπεια και η ελπίδα εκφράζονται σήμερα και σίγουρα θα συνεχίσουν και αύριο. Τα φύτρα της πραγματικής συμμαχίας, της πιο ενωτικής, της πιο πλατιάς, της λαϊκής συμμαχίας, είμαστε εδώ. Στεριωμένα με καθημερινή πάλη, σε χώρους δουλειάς με τα ταξικά σωματεία, σε γειτονιές, στα μαγαζιά με μέτωπο στα μονοπώλια, με τις γυναίκες και τις οικογένειές μας.

Είμαστε εδώ και δυναμώνουμε. Εχουμε όνομα. Είμαστε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ και διαμορφώνουμε τους όρους να καρπίσει ο σπόρος που ήδη υπάρχει. Μας ξέρει ο λαός και μας σέβεται. Να οργανώσουμε από τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία πλατύ άνοιγμα, κάλεσμα για αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα που ζούμε και σε αυτή που έχουμε μπροστά μας. Αυτό τρέμουν. Την οργάνωση στα σωματεία μας, τη συλλογική πάλη. Εκεί δυναμώνει η πραγματική ελπίδα, η αξιοπρέπεια και ο πόθος για ζωή στο ύψος των αναγκών μας, στο ύψος των αναγκών του λαού».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ