Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ζητά κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

Το σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», περιγράφοντας τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στήριζε μια άλλης σύνθεσης κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Εξηγώντας τη στάση του Ποταμιού να στηρίξει την κυβέρνηση στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δήλωσε: «Το Ποτάμι αποφάσισε να στηρίξει την τελευταία μάχη της χώρας για να παραμείνει στην Ευρώπη και αυτό έγινε χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα (...) Ο στόχος μου δεν είναι οι υπουργικές καρέκλες (...) Αυτό που κάνουμε τώρα, εθνική ενότητα είναι. Συμφωνήσαμε, παρά τις μεγάλες - σας το λέω ξανά - διαφορές, σε ένα στόχο και τον υπηρετούμε από κοινού. Η Ελλάδα βέβαια έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων, που θα πουν "πάμε να το κάνουμε". Αλλά αυτό δεν είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ολίγον από Ποτάμι».

Κατά πληροφορίες, φαίνεται ότι στο Ποτάμι προκρίνουν ως «λύση», με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να κληθούν π.χ. «τεχνοκράτες», άτομα «υπερκομματικής αποδοχής», ώστε να αναλάβουν κρίσιμα πόστα σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία (επίσης κατόπιν ανάληψης της σχετικής πρωτοβουλίας - πρόσκλησης από τον πρωθυπουργό) να έχει στήριξη και από το Ποτάμι κι από άλλα «ευρωπαϊστικά» κόμματα.

Αλλωστε, στη συνέντευξή του, έβαλε ερώτημα αν «τα κορυφαία προβλήματα της χώρας μπορούν να λυθούν από ένα κόμμα μόνο του; Πουθενά στον κόσμο δεν έχει συμβεί. Τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα, είναι πολύ βαριά για τις πλάτες ενός κόμματος. Χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες και εθνική πολιτική ενότητα». Πρόσθεσε δηκτικά ότι το είπε αυτό στον Αλ. Τσίπρα, «την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 26 Γενάρη, αλλά, όπως φάνηκε από την κυβέρνηση που έκανε, δε συμφώνησε μαζί μου»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ