Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στοιχισμένη στον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου

Ιεραρχώντας τα στρατηγικά διακυβεύματα του εγχώριου κεφαλαίου, η ΝΔ δε θέτει ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση

Από τη συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ

Eurokinissi

Από τη συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ
Στοιχισμένη στον ευρωμονόδρομο, στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου, εμφανίστηκε και χτες η ΝΔ, διά του μεταβατικού προέδρου της Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος συμμετείχε, στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Μεϊμαράκης με το πέρας της Συνόδου του ΕΛΚ: «Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η ΝΔ κάνει το εθνικό της καθήκον. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ».

Πρόσθεσε: «Δυστυχώς, πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα. Καλώ τον πρωθυπουργό, ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι Ελληνες πολίτες, να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη».

Η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το τρίτο μνημόνιο είναι προφανώς δεδομένη. Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόσο στην ηγεσία, όσα και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί προβληματισμός για το αν και για πόσο θα πρέπει να υπερψηφίζουν αυτοί τα εφαρμοστικά του μνημονίου μέτρα (τα πρώτα εκ των οποίων τα περιμένουν άμεσα), ενώ θα εμφανίζονται «διαρροές» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, έχει τη σημασία του το γεγονός ότι, για την ώρα, και παρά τις πολλές διαρροές που εμφανίστηκαν ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία της Παρασκευής, η ΝΔ δεν θέτει ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, και πιέζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ...ευθύνες τους έναντι των αστικών συμφερόντων που από κοινού υπηρετούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν στροφές λίγες μέρες πριν ξαναστήσουν κάλπες(2016-01-05 00:00:00.0)
Ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους για το β' γύρο(2015-12-24 00:00:00.0)
«Ψάχνονται» για Καραμανλή, συμμετοχή και στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ(2015-12-16 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία με κόντρες και «χοντρό» παρασκήνιο(2015-12-13 00:00:00.0)
Σήμερα κλείνει ο κατάλογος με τους υποψήφιους(2015-10-02 00:00:00.0)
Το παλιό, το νέο και τα σάπια(2015-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ