Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε στο βάρος της απόφασης»

«(...) το βάρος της ευθύνης είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα μόνο του. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό είμαστε εδώ, γιατί δε μπορεί ν' αναλάβει την απόφαση, το βάρος της απόφασης. Αισθάνεται ότι θα συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτά είπε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, μιλώντας στο «Mega», σηματοδοτώντας την απόφαση του κόμματός της να στηρίξει την κυβέρνηση στην όποια συμφωνία φέρει με τους εταίρους τους. Συμπλήρωσε, άλλωστε, ότι «πρέπει να επανέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου με αυτές τις προϋποθέσεις, μεενωμένη, δυνατή, ισχυρή φωνή όλου του πολιτικού συστήματος».

Θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει κοινή βάση κυβέρνησης και δανειστών, είπε: «Ποιο είναι αλήθεια το διακύβευμα; Ποια είναι η αντιπρόταση; Η αντιπρόταση είναι τα 8 δισ. της κυβέρνησης; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στην πρόταση των δανειστών; Και δεν έχουν ευθύνη που από εκεί που διαπραγματευόμασταν για 1 δισ. και οι εταίροι μας μιλούσαν για 1,7 φτάσαμε να υπογράφει ο πρωθυπουργός, σε πρόταση που κατέθεσε 8 δισ.; Ποιος διπλασίασε τη φορολόγηση των αγροτών; Ποιος έβαλε στη φορολογία τις επιδοτήσεις για πρώτη φορά; Η κυβέρνηση τα έκανε αυτά με την πρότασή της», θέλοντας να υπερασπίσει την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ ως συνεταίρος της ΝΔ στην προηγούμενη κυβέρνηση..

Τέλος, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο η Ελλάδα να επιλέξει να βρεθεί εκτός της ευρωπαϊκής προοπτικής» υπενθύμισε «την περίφημη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου για το Μάαστριχτ, ήξερε πως ήταν ένας μεγάλος συμβιβασμός, αλλά ήξερε επίσης και το είχε πει δημόσια ότι ήταν η μοναδική προοπτική που υπήρχε για τη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ