Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
AΝΤΑΡΣΥΑ: Αυταπάτες με τη σέσουλα

«Ενα δημοψήφισμα έχει την αναγκαστική μορφή του "ναι ή όχι". Κερδίζει όποιο από τα δυο έχει έστω και μια ψήφο παραπάνω. Η ηγεσία του ΚΚΕ υποστηρίζει πως όποιος ψηφίσει "όχι" στην πρόταση των δυναστών δανειστών τάσσεται υπέρ του "ναι" στην κυβερνητική αντιλαϊκή μνημονιακή πρόταση των 8 δισ. ευρώ λιτότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση».

Αυτά αναφέρει σε άρθρο του το ΠΡΙΝ, που θέλει να στηρίξει την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και επιτίθεται στο ΚΚΕ για το «λάθος» του. Ποιο είναι το λάθος; Οτι το ΚΚΕ δε διαλέγει μνημόνιο, ότι καλεί το λαό και τη νεολαία να ακυρώσουν τον εκβιασμό ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Ποιο θα ήταν το σωστό; Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς το σωστό είναι η δική τους θέση, η στήριξη του «ΟΧΙ».

Δεν ξέρουν μήπως ότι «το ΟΧΙ θα είναι ένα συντριπτικό ΝΑΙ στην πρόταση που κάνει η κυβέρνηση» όπως δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουν ότι το «ΟΧΙ» μεταφράζεται σε στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παζαρεύει ξανά με τις Βρυξέλλες ένα Μνημόνιο 3, της κυβέρνησης η οποία αιτήθηκε νέα δανειακή σύμβαση;

Δε γνωρίζουν ότι το «ΟΧΙ» της κυβέρνησης σημαίνει «ΝΑΙ» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην επιδείνωση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, είτε με μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, είτε με χρεοκοπία;

Το περιεχόμενο του «ΟΧΙ» δεν το καθορίζει ο καθένας, το καθορίζει η κυβέρνηση. Ούτε μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί, ούτε να στρίψει προς τα αριστερά και να αλλάξει χρώμα, ούτε να είναι βήμα... στο σοσιαλισμό! Αν ήθελε άλλο ερώτημα η κυβέρνηση, θα έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ για αλλαγή του ερωτήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνειδητά σέρνει τον κόσμο στη στρούγκα της κυβέρνησης, παραμυθιάζοντάς τον ότι μπορεί να δώσει το δικό του χρώμα στο «ΟΧΙ».

Βέβαια, το ΟΧΙ «δεν αποτελεί απόφαση ρήξης με την ΕΕ» (Αλ. Τσίπρας στη Βουλή). Δεν το άκουσε αυτό κανένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν άκουσε κανείς ότι το «ΟΧΙ» είναι μήνυμα υπεράσπισης των αρχών και των παραδόσεων της ΕΕ που «έχτισαν οι μεγάλοι ευρωπαϊστές ηγέτες: ο Αντενάουερ, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βίλι Μπραντ, ο Μιτεράν, ο Σπινέλι, ο Μπερλινγκουέρ» (επίσης από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή).

Το πώς θέλουν να χρωματίσουν το «ΝΑΙ» στην ψευδαίσθηση ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει προς το συμφέρον του λαού μετά από διαπραγμάτευση, δε μας αφορά. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο πάει και παίρνει από... το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από λίγο καιρό εγκαλούσε το ΚΚΕ ότι - δήθεν - δε θέλει «ρήξη με την ΕΕ», επειδή το ΚΚΕ συνδέει αυτήν την προοπτική με τη ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Λένε, επίσης, ότι μόνο το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» μετράνε, δεν μπορείς να «φυγομαχείς». Αν είναι φυγομαχία να μην επιλέγεις ανάμεσα στα διλήμματα που κάθε φορά θέτει η αστική τάξη, τότε να φανταστούμε ότι μαχητικότητα είναι να στοιχίζεσαι πίσω από τις διάφορες εκδοχές αστικής διαχείρισης, πίσω από αντιτιθέμενα τμήματα του κεφαλαίου και να διαλέγεις με ποιο μνημόνιο θα συνεχίσει να ματώνει ο λαός. Αν κάθε φορά πρέπει να επιλέγουμε ανάμεσα στα διλήμματα που θέτει η αστική τάξη στο λαό, τότε έπρεπε παλιότερα στις εκλογές να ψηφίζουμε είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, και τώρα είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί «κερδίζει όποιο από τα δύο έχει έστω και μια ψήφο παραπάνω».

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. «Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν είναι Γιωργάκης Παπανδρέου. Το τι ακριβώς είναι όμως, σε σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αυτό θα το μάθουμε μόνο αφού πρώτα δούμε τι είδους συμφωνία θα συνυπογράψει με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους δανειστές». Αυτά έγραψε στο ΠΡΙΝ, το στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Δελαστίκ. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ως εξής: Μπορεί να υπάρξει και μία πιο φιλολαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ας κοιταχτούν, λοιπόν, οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον καθρέφτη και θα δουν ποιοι κάνουν «ιστορικό λάθος» και ποιοι ξαναδιαπράττουν μία «πολιτική προδοσία των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων».

ΥΓ: Μαζί με τα «ΟΧΙ» τους, που αθροίζονται με τα «ΟΧΙ» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής αθροίζεται και η άθλια επιχειρηματολογία που λέει ότι «τα άκυρα (...) του ΚΚΕ θα μετρήσουν υπέρ των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ». Αυτά τα έγραψε το ΠΡΙΝ. Τα ίδια γράφτηκαν και στο site της Χρυσής Αυγής. Εύγε!


Ν. Ρ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ