Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 2015 - αριθ. φύλλου: 12177

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ - ΕΚΤ
Οξύνεται η ενδοκαπιταλιστική διαπάλη, ανεβαίνει ο πήχης της αντιλαϊκής επίθεσης

Τα αντιλαϊκά παζάρια με μεγαλύτερη ένταση από Δευτέρα


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

ΣΕΛ.  4

Πτωχεύουν το λαό και με την πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και με τις προτάσεις της κυβέρνησης

  • Δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα
  • Λέμε ΟΧΙ και στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης
  • Απαιτούμε αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία
  • Μεγάλη συγκέντρωση χτες του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

ΣΕΛ.  6  -  7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά θυσία...

Προχτές το βράδυ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τις ουρές συνταξιούχων στις τράπεζες, ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός έκαναν υπομονή όλα αυτά τα 5 χρόνια που εφαρμόζονταν οι μνημονιακές πολιτικές, άρα θα αντέξουν και αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άθελά του ομολόγησε μια αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι όπως και αν εξελιχθεί η κατάσταση, είτε υπάρξει νέα συμφωνία - μνημόνιο, με όποιο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και αν περιέχει, είτε υπάρξει διαδικασία εξόδου από το ευρώ, ο λαός, οι εργαζόμενοι θα βιώσουν μια νέα συρρίκνωση του εισοδήματος, μια νέα αφαίρεση δικαιωμάτων για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Τροχιοδεικτικές για το πού οδηγούμαστε υπάρχουν ήδη στο σήμερα. Εκτός από τους συνταξιούχους που αγωνιούν για τις συντάξεις τους, εκτός από την αγωνία των ανέργων και όλων όσοι έχουν πληγεί βαριά από την κρίση ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, η εργοδοσία δυναμώνει την επίθεσή της στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας το φόβο της χρεοκοπίας επιβάλλει στην πράξη νέο, πιο βάρβαρο καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Ο,τι έμεινε όρθιο και γλίτωσε από τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους θα σαρωθεί το επόμενο διάστημα στην πράξη.

Την περίοδο εφαρμογής των πρώτων μνημονίων ο λαός κλήθηκε να κάνει υπομονή, να αντέξει μεγάλες θυσίες λέγοντάς του ότι αυτές είναι αναγκαίες για να «βγούμε από την κρίση», για να έρθει η ανάκαμψη, η ομαλή επάνοδος στις διεθνείς αγορές.

Ετσι και σήμερα ο λαός καλείται να κάνει πάλι υπομονή, με το επιχείρημα μάλιστα πως έχει συνηθίσει να υπομένει τόσα χρόνια για να υπάρξει μια «καλή - αντιλαϊκή - συμφωνία» εντός Ευρωζώνης και ΕΕ ή για να ακολουθήσει η Ελλάδα το «δικό της δρόμο αξιοπρέπειας και περηφάνιας» - κάπως έτσι βαφτίζουν την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Δηλαδή, όποια επιλογή και αν επικρατήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είτε το «ναι» είτε το «όχι», όποια πλευρά της αστικής τάξης και αν βγει ενισχυμένη, ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα λαίλαπα, με νέα αντιλαϊκά μνημόνια, όπως και αν ονομαστούν.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, απευθύνονται στους εργαζόμενους: Θα συναινέσουν στη νέα σφαγή τους; Θα υποκύψουν στη νέα επίθεση της εργοδοσίας; Θα ανεχτούν για άλλη μια φορά θυσίες, που και αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες, όπως του υπόσχονται;

Το επιχείρημα ότι έχουμε συνηθίσει στη λιτότητα και τις θυσίες πρέπει να τους το γυρίσουμε στα μούτρα.

Μπορούμε να δώσουμε ένα μήνυμα την Κυριακή του δημοψηφίσματος ακυρώνοντας με την ψήφο μας τα ψευτοδιλήμματα, την κοροϊδία και τους εκβιασμούς, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ: «Οχι στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Και μετά την Κυριακή, στην οργάνωση των εργαζομένων, του λαού, στην πάλη τους για να αποκρούσουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουν καμία νέα θυσία για το κεφάλαιο.



ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Βροχή οι καταγγελίες για αναγκαστικές άδειες, απληρωσιά και απολύσεις

ΣΕΛ.  5
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα με την πρόταση του Κόμματος, ενάντια στους εκβιασμούς και την εξαπάτηση

ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ