Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πραγματική όψη της πολιτικής

«Στην Αγκυρα από χτες ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Παπανδρέου, συζητεί τα Ελληνοτουρκικά με τον ομόλογό του κ. Ι. Τζεμ, υπογράφει συμφωνίες και προλειαίνει το έδαφος για τους Ελληνες επιχειρηματίες», γράφει το πρώτο αναγγελτικό του χτεσινού «Βήματος», υπό τη χαρακτηριστική σήμανση «η άλλη όψη της πολιτικής». Και συνεχίζει αναφερόμενο στο ταξίδι κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών (Θ. Καρατζά, Ι. Κωστόπουλου, Σ. Κόκκαλη, Π. Παναγόπουλου και Π. Κουτσίκου) το Σάββατο, αύριο δηλαδή, στην Κωνσταντινούπολη. «Στόχος τους - σημειώνει - είναι ένας: μεγάλες δουλιές με τους Τούρκους επιχειρηματίες και γρήγορα. Πεδίον δράσης, οι δυο πλευρές του Αιγαίου, η τουρκική ενδοχώρα και οι πτωχές σε εισόδημα πλην όμως πάμπλουτες σε φυσικούς πόρους μουσουλμανικές (πρώην Σοβιετικές) Δημοκρατίες...».

Στο ολοσέλιδο θέμα που φιλοξενεί στις εσωτερικές σελίδες της η εφημερίδα, περιέχει αρκετές πληροφορίες για τις μπίζνες και τις κοινές εταιρίες που προωθούνται «και με τη συμμετοχή Αμερικάνων, που ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ελληνική και τουρκική αγορά, αλλά κυρίως για την ταχύτατη διείσδυση στις ισλαμικές Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης...».

Η εν λόγω εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι «η τελική λίστα (σ.σ. των επιχειρηματιών) καταρτίστηκε ύστερα από διαβουλεύσεις, αντεγκλήσεις, προσθαφαιρέσεις και απειλές (!) αρκετών ημερών»... Ολα αυτά είναι όντως πολύ διαφωτιστικά. Διαφωτιστικά, για το πώς, από ποιους και γιατί διαμορφώνονται πολιτικές, για το πώς, από ποιους και γιατί κόβονται ή οικοδομούνται γέφυρες καλής γειτονίας και φιλίας, ανάλογα κάθε φορά με τα καλά και συμφέροντα, όχι των λαών των δυο χωρών, αλλά εκείνων που δε γνωρίζουν πατρίδα. Μιλάμε, επομένως, όχι για την άλλη, αλλά την πραγματική όψη - αυτής - της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ