Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7572

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πλήρης αποδοκιμασία της τακτικής Γιαννόπουλου
  • Την πλήρη αποδοκιμασία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής συνάντησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, και η προσφιλής του τακτική, να σέρνει στα δικαστήρια όποιον διαφωνεί μαζί του.
  • Διευρύνεται και ενισχύεται συνεχώς το κύμα καταδίκης της δίωξης του «Ρ» και συμπαράστασης στην εφημερίδα μας.

ΣΕΛ.  6   -   7

Μαζικές συγκεντρώσεις αγροτών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ξερίζωμα της βαμβακοκαλλιέργειας

Σοβαρό και άμεσο πλήγμα, για δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες, σημαίνει η εφαρμογή του κυβερνητικού μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των καλλιεργειών. 

Αμεση απάντηση στην ξεδιάντροπη προσπάθεια της κυβέρνησης, να οδηγήσει σε αφανισμό χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς, δίνουν από χτες οι αγρότες της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οπως αποκαλύπτεται από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων, η απόφαση που ανακοινώθηκε προχτές, σύμφωνα με την οποία από την τρέχουσα κιόλας καλλιεργητική περίοδο θα επιβληθεί περικοπή 700.000 στρεμμάτων στις βαμβακοκαλλιέργειες, θα προκαλέσει άμεσο πλήγμα σε δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες, οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική στα πλαίσια της «Ατζέντας 2000», που αποβλέπει στην άμεση και δραστική συρρίκνωση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και του αγροτικού πληθυσμού, ενώ, όπως αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία ο «Ρ», οι περιβαλλοντικοί λόγοι, που επικαλείται η κυβέρνηση για την επιβολή της, δεν μπορούν να σταθούν ούτε καν ως πρόσχημα.

Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν τώρα και έναν πρόσθετο λόγο - την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης - για να εντείνουν την πάλη τους. Και αυτό ήδη το έδειξαν με τη χτεσινή τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση στη Λάρισα στις 24 του Γενάρη και το συντονισμό τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  15  -  17

ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
Αρνείται νέα ρύθμιση η κυβέρνηση

Τα συμφέροντα των τραπεζών και μόνο ικανοποιεί η κυβερνητική ρύθμιση για τα πανωτόκια, κατάγγειλαν χθες επτά μαζικοί φορείς, σημειώνοντας πως ο αριθμός των δανειοληπτών ανέρχεται σε δύο περίπου εκατομμύρια άτομα, ενώ, την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωνε πως «δε θα υπάρξει νέα ρύθμιση», προσγειώνοντας όλους όσοι έσπευσαν, να σκορπίσουν αυταπάτες, εκμεταλλευόμενοι τον προχθεσινό ελιγμό του.


ΣΕΛ.  19


Διάτρητος ο διαγωνισμός για τους Ιππόδρομους

Αποκαλυπτικά στοιχεία, για το διάτρητο χαρακτήρα του διαγωνισμού, σχετικά με το έργο - μαμούθ των νέων Ιπποδρόμων και του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, περιλαμβάνονται σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μία από τις αποκλεισθείσες κοινοπραξίες!


ΣΕΛ.  14
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δίωξη σε συνδικαλιστή

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ι. Πουντίδη, για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση εργαζομένων και ανέργων του δήμου και φορέων του Περάματος, που κατέληξε σε συμβολική κατάληψη του ΟΛΠ τον περασμένο Ιούλη!


ΣΕΛ.  21
ΜΟΝΑΧΟ
Κατειλημμένο για 6η μέρα το Γενικό Προξενείο

Με αμείωτη επιμονή και αγωνιστικότητα συνεχίζουν οι γονείς και οι μαθητές του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου την κατάληψη του Γενικού Προξενείου, απαιτώντας την άμεση μεταστέγαση του σχολείου τους

.


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ