Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης
Στην Αττική

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (οδός Τρυπιά), οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για όσους και όσες αγωνίστηκαν για τη συντριβή του φασισμού. Θα μιλήσει η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 6/5

-- Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, 1945 - 2015, με τίτλο «Η δράση των κομμουνιστών στις τράπεζες στην περίοδο της Κατοχής», διοργανώνει η ΤΕ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΣΕΤΑΠ (Αμερικής 10, 3ος όροφος). Θα μιλήσει ο Π. Κατηφές, μέλος ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας του Τομέα Χρηματοπιστωτικού.

Στη Δυτική Ελλάδα

Την Πέμπτη 7/5

-- Στο Αίγιο, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λαύρας, όπου οι Γερμανοί το Φλεβάρη του 1943 εκτέλεσαν μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Θα μιλήσει ο Σ. Ντούμας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στον Πύργο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, όπου έγινε η μάχη του Πύργου. Θα μιλήσει ο Γ. Τεφάνης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στο Αργοστόλι, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Αγγελική Τσώλου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Την Παρασκευή 8/5

-- Στην Πάτρα, στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση έξω απ' τα γραφεία του Κόμματος (Αλ. Ρώμα 45) και πορεία μέχρι την πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται το μνημείο των δύο ΕΠΟΝιτών που κρεμάστηκαν τον Αύγουστο του '44 απ' τους ναζί. Θα μιλήσει ο Ν. Βουρδέρης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Στα Τρίκαλα

Τριήμερο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 5/5 και την Τετάρτη 6/5, θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού και αντιφασιστικού - επαναστατικού βιβλίου, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (18.00 - 21.00).
  • Την Πέμπτη 7/5, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ), θα πραγματοποιηθεί πολιτική, πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ