Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Με τα ελεεινά τους σύμβολα βεβήλωσαν οι φασίστες το μνημείο του ΚΚΕ για το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και την ηρωική μάχη του λαού μας το Δεκέμβρη του '44, στα Προσφυγικά της λεωφ. Αλεξάνδρας. Αυτή τους η πράξη έρχεται λίγες μέρες μετά τη βεβήλωση που έκαναν στο μνημείο του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στο πάρκο Γουδή.

Η ΤΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια φασιστοειδών για τη βεβήλωση μνημείων, που έχουν στηθεί προς τιμήν ηρώων κομμουνιστών κι άλλων αγωνιστών της ταξικής πάλης.

«Μετά τη βεβήλωση του μνημείου του κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη», τονίζει, «"βρώμισαν" με τα ναζιστικά σύμβολά τους το μνημείο στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας για τους μαχητές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που συγκρούστηκαν ένοπλα το Δεκέμβρη του 1944 με τους Αγγλους και το αστικό κράτος.

Οι απόγονοι της χούντας και των ταγματασφαλιτών δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της αστικής προπαγάνδας να ξαναγράψει την Ιστορία, να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε ο ελληνικός λαός και η νεολαία να μη γνωρίσουν τις πιο ένδοξες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Να μην αξιοποιήσουν αυτήν την πείρα σήμερα στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, τον οποίο οι φασίστες υπηρετούν.

Κάνουν λάθος, αν πιστεύουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα λυγίσουν τους κομμουνιστές! Ο ηρωικός αγώνας του Δεκέμβρη του 1944, όπως και ο αγώνας του ΔΣΕ είναι ορόσημα και κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Τα διδάγματά τους είναι επίκαιρα όσο ποτέ, φωτίζουν το δρόμο της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό για την ανατροπή του, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα να δώσουν απάντηση στους φασίστες, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Να περιφρουρήσουν τα μνημεία της ΕΑΜικής αντίστασης, του ΔΣΕ, των λαϊκών αγώνων. Μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ