Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχίζονται οι επαφές και οι συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από αύριο έως τις 6 Μάη ο αρχηγός ΓΕΣ, Β. Τελλίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες Συνόδου με τον εύγλωττο τίτλο «Ευελιξία και Μάχη σε ένα δυναμικό και πολύπλοκο περιβάλλον». Σαν αυτό ας πούμε της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω σχεδίων για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών, αλλά και με τη συνεχή βία του ισραηλινού κράτους έναντι του παλαιστινιακού λαού.

Στο περιθώριο, εξάλλου, της Συνόδου ο Α/ΓΕΣ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, με τον οποίο θα συζητήσουν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Π.χ. τη διασύνδεση ελληνικών και ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως κλιμακώνεται και επί συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και στην προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, στήνοντας άξονες και αντιάξονες με άλλες αστικές τάξεις της περιοχής.

Σε αυτήν τη βάση, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ηνίοχος 2015» (μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου) που διεξήχθη σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών. Κατόπιν πρόσκλησης της ελληνικής πλευράς, έλαβαν για πρώτη φορά μέρος Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Στο «καπάκι» ξεκίνησε άλλη μια τέτοια συνεκπαίδευση: Η πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 15» με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ασκηση που εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο, στον άξονα από τη Σούδα έως τη Χάιφα και αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον της εγχώριας αστικής τάξης για την περιοχή, που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους διεθνώς, στο φόντο εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχό της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ