Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: Στάση εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής», αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 100 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση και σήμερα συνεχίζουν με δίωρη στάση εργασίας (12.30 μ. - 2.30 μ.μ.) και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής. Η αποφασιστικότητα της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απολύσεις με κάθε τρόπο, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους ότι θα σώσουν τις δουλειές τους αν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες «πριμοδοτηθούν» με φτηνότερο ρεύμα και άλλα προνόμια.

ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ: Συνεχίστηκε και χτες η απεργία που ξεκίνησε από τις 20 Απρίλη στο Νεώριο της Σύρου («Νεώριο Νέα ΑΕ»), ιδιοκτησίας Ταβουλάρη. Οι 250 μόνιμοι και οι 150 έκτακτοι εργαζόμενοι, συμμετέχουν καθολικά στην απεργία και διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Στο πλευρό τους είναι η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ιωαννίνων, διοργάνωσαν η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ, ενάντια στα ειδοποιητήρια πλειστηριασμών που φτάνουν στους επαγγελματοβιοτέχνες. Αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.

ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ: Τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ», που παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο πτώχευσης της επιχείρησης, επισκέφτηκε, στο εργοστάσιο, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς της ΟΓΕ.

STIRIXIS: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «STIRIXIS» (κάρτα υγείας). Η εργοδοσία απάντησε με ανταπεργία. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είναι απλήρωτοι από έναν έως τέσσερις μήνες. Μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και ορίστηκε τριμερής για τις 18 Μάη.

ΑΡΩΓΗ: Συγκέντρωση στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών κι άλλα σωματεία, το περασμένο Σάββατο, για να εκφράσουν συμπαράσταση στις επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας του προσωπικού από τη Δευτέρα 13/4, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων (είναι απλήρωτοι 7 μήνες).

ΙΓΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία των υπουργών Π. Λαφαζάνη και Δ. Τσιρώνη (Μεσογείων 119) έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Διεκδικούν την επανασύσταση του ΙΓΜΕ και την κατάργηση του ΕΚΒΒΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ