Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάλεσμα από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλεί στην Αθήνα σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και σημειώνει σε ανακοίνωσή της για την 1η Μάη: «Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας! Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται. Με τη μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντησή μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες. Οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Η τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

H Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Η συντονισμένη επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζούμε. Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί της. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά να συμβάλουμε στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων».

Να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει πως η 1η Μάη «είναι η μέρα που γυναίκες και άντρες είμαστε στους δρόμους του αγώνα με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Είναι μέρα απεργίας, αγωνιστικής διεκδίκησης. Είναι μέρα που μας θυμίζει: Τίποτα δε μας χαρίστηκε από την εργοδοσία και το κράτος. Ο,τι κατακτήσαμε έχει τη σφραγίδα της σκληρής πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο κάλεσμά του για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Η θέση όλων εμάς, των φοιτητών και των σπουδαστών που αγωνιούμε για να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια, για να μπει ένα τέλος στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και το μέλλον μας, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους σεβασμούς στους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια. Η θέση μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ