Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές το μήνυμα της ταξικής Πρωτομαγιάς

Πολύμορφες εκδηλώσεις στο δρόμο προς την απεργία και τις αυριανές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Στο Αιγάλεω
Στο Αιγάλεω
Μ' ένα πλήθος εκδηλώσεων, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές τιμούν την Πρωτομαγιά και συζητούν με τους εργαζόμενους τα μηνύματα που εκπέμπει στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες. Ξεχωριστή σημασία έχουν οι αποφάσεις σωματείων για στάσεις εργασίας σε χώρους δουλειάς, αλλά και οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν μέσα κι έξω από εργοστάσια για να τιμήσουν οι εργάτες την 1η του Μάη.

Μια τέτοια εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Εργαζόμενων στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, μαζί με τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του Νομού. Σε χώρο έξω από το εργοστάσιο, στήθηκε φωτογραφικό αφιέρωμα για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από μουσικό σχήμα του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χριστίνα Τουλκιαρίδου, αναφέρθηκε στον πρόσφατο απεργιακό αγώνα των εργατών της «Ανακύκλωσης», με τον οποίο κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσε η εργοδοσία και να μετατρέψουν τις δίμηνες συμβάσεις τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Εκδήλωση για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς διοργάνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, με ομιλίες από συνδικαλιστές και ειδικούς επιστήμονες.

Στο Βύρωνα
Στο Βύρωνα
Την Πρωτομαγιά και τους εργατικούς αγώνες τίμησαν οι μαθητές και οι καθηγητές του «φροντιστηρίου» της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω και το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Οι μαθητές παρουσίασαν μια αναδρομή σε Πρωτομαγιές - σταθμούς για την εργατική τάξη, «ντυμένη» με εργατικά τραγούδια κάτω από το πανό με το σύνθημα: «1η Μάη 1886 - 1η Μάη 2015. Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, γιατί αφορά το παρόν και το μέλλον μας».

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα και των παραρτημάτων Βύρωνα, Καισαριανής και Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην εργατική Πρωτομαγιά.

Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου διοργάνωσε το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, με φωτογραφικό αφιέρωμα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στην ομιλία του ο Ηρακλής Κρεμμύδας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, τόνισε την ανάγκη οι νέοι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Με ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους μετανάστες εργάτες έγινε η εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας. Στη Λήμνο σωματεία και φορείς, σε κοινή εκδήλωση, παρουσίασαν αφιέρωμα στο ματωμένο Μάη του '36 και στη συνέχεια πρόβαλαν το ντοκιμαντέρ «Νon omnis moriar», που αναφέρεται στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών.


Στην Καλλιθέα
Στην Καλλιθέα

Στη Γενική Ανακύκλωση στα Γιάννενα
Στη Γενική Ανακύκλωση στα Γιάννενα

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org