Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

ΚΑΖΑΝ.--

Περίπου 25 άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι μέχρι χτες βράδυ σε εμπορικό κέντρο της ρωσικής πόλης Καζάν (800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας), στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ως πιθανότερο αίτιο της καταστροφής θεωρείται έκρηξη μετά από διαρροή φυσικού αερίου. Επίσης, υπάρχουν και 55 τραυματίες όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Ο Ιγκόρ Παντσίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στην περιοχή του Βόλγα, σημείωσε ότι «μια οροφή κατέρρευσε και ότι υπάρχει κόσμος κάτω από τα συντρίμμια, δεν υπάρχουν επιζώντες».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας του Τατζικιστάν, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία, οι τέσσερις από τους ανθρώπους που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους ήταν Τατζίκοι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο.

Συνολικά 650 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί από τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου.

Περίπου 500 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων μελών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, αναπτύχθηκαν την Τετάρτη στην περίμετρο του κτιρίου, καθώς πολλοί από τους εμπόρους προσπαθούσαν να περισώσουν εμπορεύματα από τις φλόγες εν μέσω της κατάστασης πανικού που επικρατούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ