Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Αιματηρή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σεμπάμπ» επιτέθηκαν, χτες, κοντά σε κεντρικά γραφεία της σομαλικής κυβέρνησης, στο αρχηγείο της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης και στα γραφεία του ΟΗΕ στη νότια πόλη Μπαϊντόα προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, την επίθεση φαίνεται πως πραγματοποίησαν τρεις τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σεμπάμπ», φορώντας στολές του σομαλικού στρατού. Φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» άρχισαν να πυροβολούν κατά Σομαλών στρατιωτών και πυροδότησαν με τηλεχειρισμό ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν οι τρεις δράστες, δύο πολίτες που προσπαθούσαν τη στιγμή εκείνη να κλέψουν... το παγιδευμένο ΙΧ και τέσσερις Σομαλοί στρατιώτες.

Η πόλη Μπαϊντόα, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, υπήρξε ένα από τα προπύργια των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Σεμπάμπ», από το 2009 μέχρι το Φλεβάρη 2012, όταν δυνάμεις της ένοπλης αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης ανακατέλαβαν την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ