Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συσκέψεις πανελλαδικά και συγκέντρωση στην Αττική

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και πορεία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της βδομάδας έχει ως εξής: Την Παρασκευή 13/3, με τα συνταξιουχικά σωματεία σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι - Γλυφάδα, στις 6 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Την Κυριακή 15/3, στο Λαύριο, στις 10.30 π.μ. στο Μηχανουργείο. Το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων αυτήν τη βδομάδα είναι το ακόλουθο: Σήμερα, Πέμπτη 12/3: Στην Κεντρική Μακεδονία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Στην Ανατολική Μακεδονία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας. Στην Πελοπόννησο, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Την Παρασκευή 13/3, στην Αλεξανδρούπολη με τα συνταξιουχικά σωματεία της Θράκης (Επιμελητήριο Εβρου, Λ. Δημοκρατίας 307).

Στο μεταξύ, με μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων όλων των Ταμείων έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΤΑΕ - ΟΑΕΕ και ΟΤΑ. Στη σύσκεψη μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Αναφέρθηκαν στην κατεύθυνση που υπάρχει για διοργάνωση κινητοποιήσεων σε όλες τις πόλεις, την 1η του Απρίλη, με αιχμή τα ζητήματα Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στην Κοζάνη με συμμετοχή των Σωματείων Συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας. Η διοργάνωση συγκεντρώσεων στη Λάρισα και στο Βόλο, την 1η Απρίλη, αποφασίστηκε σε μαζικές συσκέψεις συνταξιούχων που έγιναν, χτες και προχτές, αντίστοιχα στις δυο θεσσαλικές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ