Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
«Διάλογος» εν μέσω βομβαρδισμών

ΤΡΙΠΟΛΗ. - ΓΕΝΕΥΗ.--

Την πραγματοποίηση ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λιβύη και την «αντιμετώπιση της εντεινόμενης απειλής της τρομοκρατίας» στη χώρα έως το τέλος τρέχουσας βδομάδας στο Μαρόκο ανάμεσα στην αναγνωρισμένη από τους ιμπεριαλιστές κυβέρνηση του Αμπντάλα αλ Θίνι που εδρεύει στο Τομπρούκ και την κυβέρνηση ισλαμιστών της «Λιβυκής Αυγής» που εδρεύει στην Τρίπολη ανήγγειλε χτες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Μπερναντίνο Λεόν.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, αναγνώρισαν την ανάγκη «για ένα ενωμένο μέτωπο και ένα πιο ισχυρό λιβυκό κράτος για την αντιμετώπιση της εντεινόμενης τρομοκρατίας στη Λιβύη». Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση για τις επικείμενες συνομιλίες των δύο πλευρών στο Μαρόκο είχαν προηγηθεί αεροπορικές επιδρομές αμφοτέρων των κυβερνήσεων σε αεροδρόμια και τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου.

Αεροσκάφη της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας (που ελέγχεται από την κυβέρνηση στο Τομπρούκ) βομβάρδισαν χτες το πρωί το αεροδρόμιο Μαϊτίγκουα στην Τρίπολη, βάζοντας αργότερα στο στόχαστρο και το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα. Ο διοικητής της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας, Σακίρ αλ Τζαρόσι, υποστήριξε ότι οι επιδρομές ήταν απάντηση για επιθέσεις που είχαν προηγουμένως εξαπολύσει οι ισλαμιστές της κυβέρνησης της λεγόμενης «Λιβυκής Αυγής» στο Ζιντάν.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν χτες και οι ισλαμιστές, χτυπώντας με βόμβες τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου στα λιμάνια Ρας Λανούφ και Ες Σίντρα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ