Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις στρατών - τζιχαντιστών

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Στα χνάρια βαρβαρότητας του «Ισλαμικού Κράτους» βαδίζει πιστά και η νιγηριανή εγκληματική οργάνωση τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ», που δημοσιοποίησε βίντεο με τον αποκεφαλισμό δύο ανδρών που τους κατηγόρησε για κατασκοπεία υπέρ του νιγηριανού στρατού.

Το ίδιο διάστημα, διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν πληροφορίες για τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων από τους τζιχαντιστές, στη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης νιγηριανής μεθοριακής πόλης από το στρατό του γειτονικού Τσαντ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τσαντιανού στρατού, συνταγματάρχη Αζέμ Μπερμάντουα, οι τζιχαντιστές έσφαξαν «εκατοντάδες αμάχους» πριν υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη νιγηριανή μεθοριακή πόλη Ντίκουα (βρίσκεται στη μεθόριο με το Τσαντ, βορείως της ομώνυμης λίμνης).

Νοτιοδυτικά της πόλης Ντίκουα, στη στρατηγική πόλη Κοντούγκα (που θεωρείται προπύργιο για την κατάκτηση της μεγαλύτερης νιγηριανής βορειοανατολικής πόλης, Μαϊντουγκούρι), δυνάμεις του νιγηριανού στρατού απώθησαν επίθεση της «Μπόκο Χαράμ», σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 από τους τζιχαντιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ