Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ωρολογιακές βόμβες» για τους λαούς

Σε προχτεσινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει ότι «η Ιταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης». Επισημαίνοντας ότι «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο μόλις 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας». Και εξηγεί ότι η ανησυχία που προκαλεί η ιταλική οικονομία συνδέεται με τις αλυσιδωτές συνέπειες που γεννούν τα μεγέθη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Η ίδια η ιταλική κυβέρνηση είναι μία από αυτές που εμφανίστηκαν πιο θετικές στα παζάρια για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που, με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση, δεν αποκλείεται να διευρυνθούν στην Ευρωζώνη. Αν συνδυάσει κανείς την ανοιχτή στήριξη της Ουάσιγκτον σε («επεκτατικά») μέτρα όπως η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων σε όλη την ΕΕ και «ανησυχίες» όπως αυτές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για την Ιταλία, φαίνεται ότι ενισχύονται διαρκώς οι, ανοιχτές ή παρασκηνιακές, κόντρες μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και μερίδων των μονοπωλίων για την «έξοδο» από την κρίση.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αυξάνονται οι «ωρολογιακές βόμβες» για τους λαούς, καθώς όσο μεγαλύτερη νιώθουν την απειλή για τη θέση τους οι κεφαλαιοκράτες, τόσο αγριότερη ξεσπά η επίθεσή τους εναντίον των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ