Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ
Νέο προπαγανδιστικό μήνυμα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αντιπάλων τους, οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία κυκλοφόρησαν χτες μέσω διαδικτύου νέο προπαγανδιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή 10χρονο αγόρι που φέρεται να εκτελεί εν ψυχρώ δύο ομήρους, που κατηγορούνται πως δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, FSB. Στο βίντεο, διάρκειας περίπου επτά λεπτών, με υποτιτλισμό στα αραβικά και στα αγγλικά, και τίτλο «Αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό εχθρό», οι όμηροι φαίνεται να «ομολογούν» πως στρατολογήθηκαν από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπείας για να συλλέγουν «πληροφορίες έναντι χρημάτων σε βάρος των τζιχαντιστών και να τις στέλνουν στη Ρωσία».

Ενα 24ωρο νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» είχαν κυκλοφορήσει και άλλο βίντεο με πρωταγωνιστή ανήλικο. Στο συγκεκριμένο, εμφανιζόταν ένα 14χρονο αγόρι να πραγματοποιεί επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Σαλαχουντίν του Ιράκ. Αίσθηση δε είχε προκαλέσει παρόμοια ενέργεια το περασμένο Σάββατο και στη Νιγηρία, όταν εξαπέλυσε επίθεση αυτοκτονίας ένα 10χρονο κοριτσάκι στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι, που είχε στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές της νιγηριανής ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» (που έχουν δηλώσει πως στηρίζουν το «Ισλαμικό Κράτος»).

Στο μεταξύ, αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους συνέχισαν και το περασμένο 24ωρο τους σποραδικούς βομβαρδισμούς σε θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι στη Συρία οι επιδρομές ήταν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις εστιάστηκαν στην κουρδική πόλη Κομπανί και μία στην πόλη Ντέιρ Εζόρ. Αλλες επτά επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ, κυρίως στις πόλεις Ταλ Αφαρ, Σίντζαρ, Μοσούλη και Βαγδάτη.

Αργότερα χτες βράδυ, το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με 488 ψήφους υπέρ και μόλις μία κατά τη συνέχιση της γαλλικής συμμετοχής στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων τους στο Ιράκ.

  • Στο περιθώριο του πολέμου, οι κάτοικοι στη Συρία έχουν να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κακοκαιρία. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι (εκ των οποίων τα επτά παιδιά και βρέφη) πέθαναν από το ψύχος. Σε ορισμένες περιοχές της Συρίας, ο υδράργυρος, τα τελευταία βράδια, πέφτει υπό το μηδέν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ