Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψηλά οι ρυθμοί της δουλειάς μετά το συλλαλητήριο

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διατήρησε ψηλά τους ρυθμούς της δουλειάς μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο και αυτό εκφράστηκε πολλαπλά στην απεργία. Ολο το Νοέμβρη, το πρόγραμμα εξορμήσεων που καταρτίστηκε για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου συνεχίστηκε κανονικά, τώρα με αιχμή την απεργία, αλλά και τις εκλογές του Συνδικάτου, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, γινόταν προσπάθεια η απεργία να συζητηθεί σε γενικές συνελεύσεις.

Την περίοδο πριν την απεργία, έγιναν μαζικές γενικές συνελεύσεις στα σωματεία πολλών δήμων της Αττικής (Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι, Πεύκη, Ηλιούπολη, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα και αλλού). Στον αντίποδα, εκεί όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, η δουλειά για την απεργία ήταν μηδαμινή, αν δεν υπονόμευε την ίδια την κινητοποίηση.

Το Συνδικάτο κατάφερε να οργανώσει περιοδείες σε περισσότερους από 50 δήμους της Αττικής και σε πολλαπλάσιους χώρους δουλειάς. Η δουλειά που προηγήθηκε, σε συνδυασμό με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, συνέβαλε, ώστε σ' αυτήν την απεργία να καταγραφούν υψηλά ποσοστά συμμετοχής, τα οποία, σε ορισμένους δήμους ξεπέρασαν το 85% και έφτασαν μέχρι και 95% (Μαρούσι και Πεύκη, αντίστοιχα).

Το μπλοκ του Συνδικάτου στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια ήταν ιδιαίτερα μαζικό, ενώ είχε παρουσία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, με το τοπικό παράτημα, αλλά και στην Ελευσίνα, όπου συμμετείχαν οι δυνάμεις του τοπικού σωματείου. Στα θετικά αποτελέσματα αυτής της δουλειάς συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι μέχρι την Τρίτη, και ενώ συνεχίζονταν οι εκλογές του Συνδικάτου, οι ψηφίσαντες είχαν ήδη ξεπεράσει το σύνολο όσων είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org